Rize'de Bol Ödüllü Yarışma Düzenlenecek

Rize'de Bol Ödüllü Yarışma Düzenlenecek
Rize'de liseler arası altın ve para ödüllü "Naat Okuma Yarışması" düzenlenecek. İşte başvuru şartları ile yarışma ile ilgili tüm detaylar:

Ensar Vakfı Rize Şubesi Rize İli ve İlçelerindeki Lise düzeyindeki okulların yarışacağı "Naat Okuma Yarışması" düzenliyor.

Ensar Vakfı Rize Şube Başkanı Fethullah Şen, Vakıf olarak Lise öğrencilerinin yarışacağı  "Naat Okuma Yarışması" düzenleyeceklerini, yarışma hakkında okullara gereken duyuruların yapıldığını ifade etti.

Daha önce 2006 yılında böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade eden Şen, “Vakıf olarak bu yarışmayla amacımız, milletimizin peygamber efendimize olan aşkının şiire dökülmüş olan naatları, gençlerimizin dilinden duymak, gençlerimizle beraber kutlu bir heyecanı hep beraber yaşamak, Kutlu Doğum vesilesiyle insanlığın ihtiyaç duyduğu sevgi ve kardeşlik iklimini Hz. Muhammed (S.A.V)'in şahsında gündeme getirmek, peygamberimizi şiirlerin diliyle anlatmak ve anlamaya çalışmaktır. ” dedi.

Yarışma konusu ve şartları ile ilgili bilgiler veren Şen, yarışmaya, Rize'deki tüm liselerin okul düzeyinde katılacağını, okul elemelerinin 25 Nisan’a kadar yapılacağını daha sonra İlçe elemelerinin Ensar Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile oluşturulacak Jüri tarafından değerlendirileceğini, ilçe elemelerinden sonra İl finalinin mayıs ayı içerisinde halkımızın katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacağını söyledi.

Şen, “Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize  Ödül Olarak ilçelerde Birinciye Tam Altın, İkinciye Çeyrek Altın, Üçüncüye Altın, İl finalinde ise Birinciye 2.500TL veya Umre, İkinciye 1.500 TL, üçüncüye ise 1.000 TL ödül verilecek. Ayrıca il finalinde dereceye giren öğrencilerimize verdiğimiz ödüllerin aynısı öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan danışman öğretmenlerine de verilecektir.” dedi.

ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİ LİSELER ARASI “NAAT OKUMA YARIŞMASI” YÖNERGESİ

KONU:

Madde 1: Rize İl geneli Liseler arası “Naat Okuma Yarışması”

AMAÇ:

Madde 2: Naat; Edebiyatta Hazret-i Muhammed (s.a.v)’i övme amacıyla yazılan şiirlerdir. Naatlarda Hazret-i Muhammed (s.a.v)’e karşı duyulan saygı ve sevgi dile getirilir. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı 07.04.2011 tarih ve B.08. TTK. 0.72.02.00/2421 sayılı Genelgesi doğrultusunda bu yarışmayla amacımız; Lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerimizi, hem edebiyatımızın en önemli bölümü naatlarla tanıştırarak, insanımızın Peygamber sevgisini Naatlar üzerinden gençliğimize yaşatmak, hem de öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisini ve özgüvenini kazandırmaktır. Ayrıca öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamaktır.

YARIŞMADA OKUNACAK NAATLAR:

Madde 3: Yarışmaya katılacak olan öğrencinin okuyacağı Naat seçimi, okullar tarafından yapılacak, ancak şiir mutlaka naat kategorisinde değerlendirilen şiirlerden olacaktır.

KATILIM ŞARTLARI:

Madde 4: Yarışmaya Lise düzeyinde kurumsal başvuru yapılacak, bütün liselerin hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflar katılabilecektir.

Madde 5: Her okul, ilçe elemesine bir öğrenciyle katılacaktır.

Madde 6:Öğrenciler bireysel başvurularını okul idaresine yapacak ve her Okul elemelerini kendi bünyesinde kendisi yapacak ve birinci eseri ilçeye bildirecektir. Esas olan okulu en iyi şekilde temsil edecek öğrenciyi seçebilmektir.

Madde 7: Yarışmaya katılacak olan okullar kendi okul içi elemelerinde birinci olan eserin başvurusunu yönergenin ekinde sunulan “başvuru formuna” eksiksiz doldurarak 25.04.2013 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirecektir.

Madde 8: Yapılacak olan İlçe seçmeleri ve İl finalinde yarışmacı öğrenciler Kimlik belgelerini ve okuldan alacakları fotoğraflı öğrenci belgelerini jüriye sunmak zorundadırlar.

Madde 9: İl finalinde her ilçe bir okul ile merkez ilçe üç okul ile temsil edilecektir.

Madde 10: Okullar İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne Madde 7 kapsamında (25 Nisan tarihine kadar)  başvurularını yaptıktan sonra, İlçe elemeleri 02 Mayıs -13 Mayıs tarihleri arası belirlenen bir günde Organize komitesinin koordinesi çerçevesinde yapılacaktır.

Madde 11: İl Finali Mayıs ayı içerisinde, daha sonra ilan edilecek bir tarihte, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Halka açık olarak yapılacaktır.

YARIŞMANIN TEKNİK KOŞULLARI :

Madde 12: Naatın okunma süresi 10 dakikayı geçmeyecektir.

Madde 13:Naat okuyacak öğrenciler, yarışmaya bir danışman öğretmenle beraber hazırlanacak ve yarışmalara danışman öğretmen nezaretinde katılacaktır.

Madde 14: Yarışmacılar naatlarını mutlaka fon müziği eşliğinde okuyacaklar, isterlerse Naatın konusuna uygun kostüm giyebilecekler, sunumlarını slâyt veya video gibi görsellerle destekleyebileceklerdir.

JÜRİNİN OLUŞTURULMASI:

Madde 15: İlçe Jürisi dört üyeden oluşacaktır. Bir üye Yarışma Organize Komitesi tarafından belirlenecek, diğer üç üye Müzik Öğretmeni, Edebiyat Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden olmak üzere isimler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenecektir.

 Madde 16:Final Jürisi Şairlerden, üniversiteden ve sivil toplum temsilcilerinden seçilecektir.

Madde 17:Jüri Değerlendirme Kriterleri aşağıdaki gibi uygulanacaktır:

PUANLAMA

1.20130408171321.jpg

Madde 18: Dereceye giren öğrenciler arasında genel değerlendirmede eşitlik olması durumunda kriterlerdeki sıra numarasına göre (yorum, sahneye hakimiyet….şeklinde)  eşitlik bozulana kadar yeniden gözden geçirilecek eşitliğin bozulduğu yerde derecelendirme kesinleşecektir.

YARIŞMADA VERİLECEK ÖDÜLLER:

Madde 19: İlçede dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller şunlardır:

2.20130408171358.jpg

Madde 20: İl Finalinde dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine verilecek ödüller şunlardır:

3.20130408171422.jpg

Madde 21:  İlçe düzeyinde yapılan seçmelerde 2. ve 3. Olan öğrencilerin ödülleri ilçede 1. Olan ve İl Finalinde ilçeyi temsil edecek olan öğrencinin ödülü Final programında verilecektir.

4.20130408171504.jpg

İLETİŞİM BİLGİLERİ: ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİ/ESKİ MÜFTÜLÜK SİTESİ KAT. 1/RİZE

5.20130408171543.jpg

Not: Okul müdürlükleri, yarışmada okulu temsil etmeye hak kazanan öğrenci için bu formu düzenleyecek ve naat metnini bu formla birlikte bildirecektir.