Rize'de Bölge Milliyetçiliği ve Irkçılık Kokusu

Rize'de Bölge Milliyetçiliği ve Irkçılık Kokusu
Rize'de İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde Ardeşen il genel meclis üyesi Hakan Gültekin’in mevcut başkan Rahmi Metin’in aldığı 14 oya karşı aldığı 16 oyla başkan seçilmesinin yankıları sürüyor.

Seçim sonucunun değerlendirilmesi hakkında farklı kesimlerden çarpıcı açıklamalar gelirken, Rize'de görev yapan yaklaşık 120 köy muhtarı, eski İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin'in görevde kalmamasına tepki göstermişti. Rize'deki muhtarların bu tepkisine Ardeşen Muhtarlar Derneği sert tepki göstererek, dernek adına Başkan Ahmet Özyanık yaptığı açıklamada "Erbaş'ın Rize Muhtarlar derneği adına yapmış olduğu açıklamayı talihsizlik olarak görüyor, bu açıklama Rize'de bölge milliyetçiliği ile ırkçılık korktuğundan açıklamayı yapanları kınıyoruz" dedi.

Ardeşen Muhtarlar Derneği’nden Rize Muhtarlar Derneği'nin açıklamasına yazılı bir cevap geldi. Rize Muhtarlar Derneği’nin yaptığı açıklamayı talihsiz olarak gören Ardeşen Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özyanık, dernek adına yaptığı açıklamada, “Sayın dernek başkanı Mustafa Erbaş’ın yağmış olduğu açıklama bölgecilik, bölge milliyetçiliği ve ırkçılık kokmaktadır” dedi.

RİZE MUHTARLAR DERNEĞİ YENİ BAŞKANA HAYIRLI OLSUN DİYECEĞİNE ESKİ BAŞKANA ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRİP YAPTIKLARI AÇIKLAMA BÖLGE MİLLİYETÇİLİĞİ VE IRKÇILIK KOKUYOR

Dernek adına açıklamalarda bulunan Ahmet Özyanık, “İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri sonucu başkan seçilen Hakan Gültekin’i tebrik ediyor ve yeni görevinde muvaffakiyetler dileriz. Rize Muhtarlar Derneği olarak açıklamalarda bulunan dernek başkanı Mustafa Erbaş, Rahmi Metin’in görevinden ayrılmasından dolayı üzüntülerini dile getirmiştir; ancak yeni başkanımız Sayın Hakan Gültekin ile ilgili tek bir kelime dahi konuşmamıştır. Sayın dernek başkanı Mustafa Erbaş’ın yapmış olduğu bu açıklama bölgecilik, bölge milliyetçiliği ve ırkçılık kokmaktadır” dedi.

ARDEŞEN'DEN RAHMİ METİN'E TEŞEKKÜR VE BAŞARI DİLEĞİ

Eski başkan Rahmi Metin’in yıllardan beri yürütmüş olduğu görevinden dolayı kendilerini başarılı bulduklarını da sözlerine ekleyen Özyanık “Biz kendisinden memnunuz ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ardeşen Muhtarlar Derneği olarak teşekkür ediyoruz. Yapacağı yeni görevlerde ve siyasette başarılar dileriz” diye konuştu.

Özyanık son olarak “Rize Muhtarlar Derneği’nin yapmış olduğu bu basın açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyoruz ve kınıyoruz” dedi.

ERBAŞ ÖNCE AÇIKLAMAYI YAPTI SONRA PİŞMAN OLDU

Öte yandan bir açıklama da Ardeşen Mahalle Muhtarlar Derneği’nden geldi. Dernek başkanı Yunus Önkibar, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş’ın kendisini arayarak yaptığı açıklamadan dolayı pişman olduğunu belirtti. Önkibar ayrıca yeni başkan Hakan Gültekin’e görevinde başarılar diledi.

Haber:Gelişim TV