Rize'de Büyük Filistin Buluşması Mitingi Düzenlenecek

Rize'de Büyük Filistin Buluşması Mitingi Düzenlenecek
Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği, Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını belli etmek ve abluka altındaki Gazzeliler’in seslerini dünyaya duyurmak üzere 20 Ekim Cuma günü miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları (STK) Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine harekete geçti.

20 Ekim Cuma günü kent merkezinde düzenlenecek Büyük Filistin Buluşması ile İsrail’in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunacak olan Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği, Şeyh Camii önünden Cuma namazı sonrası başlayacak buluşmayı yürüyüş ile sona erdirecek.

Milli İrade Platformu Rize Temsilciliğinden vatandaşlara mitinge katılım için çağrıda bulunulan açıklamada, “Bir asır önce toprakları, sonra zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştirilmektedir. Sessizce ölmek ya da savaşarak ölmek dışında herhangi bir seçeneği bırakılmayan Filistin halkı ise topraklarını ve Mescid-i Aksâ’yı korumak için var gücüyle direnmektedir. Bu manzara karşısında İsrail’in yaptığı soykırıma ‘Dur!’ demek, hak davasında Filistin’in yanında durmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları, Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği’nin organizasyonuyla Büyük Filistin Buluşması’na bir araya gelecektir. Katılımcı STK’ların çağrısı üzerine Cuma namazı sonrası Şeyh Camii önünde Filistinli kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz için miting düzenlenecek, program yürüyüş ile sona erecektir.” ifadeleri kullanıldı.

milli-irade-platformu-rize-temsilciliginden-buyuk-filistin-bulusmasi.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum