Rize’de Cami Hoparlöründen Çıldırtan Çaykur Anonsu

Rize’de Cami Hoparlöründen Çıldırtan Çaykur Anonsu
Rize'de Anbarlık Yeşildere Köyünde Kuba Camiinden saat: 10.20'de yapılan “Saat 12’ye kadar çay satmayanlar 12’den sonra çay satamayacak ve kontenjanları yanacak” anonsu çay üreticisini çileden çıkardı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun yaş çay üreticilerinin 1. Sürgüne ait olan 400 kg kota hakkını 1. Sürgün içinde kullanacaklarını açıklamasına rağmen, randevu gününde çay satmayan vatandaşın kotasının yanacağına dair cami hoparlöründen yapılan anons vatandaşları çıldırttı.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat: 10.20’de Anbarlık Yeşildere Köyü Kuba Camiinden bir anons yapıldı. Yapılan anonsta “Saat 12’ye kadar çay satmayanlar, 12’den sonra çay satamayacak ve kontenjanları yanacak” denildi. Yaş çay üreticisi Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu istifaya davet ederken Sütlüoğlu’na ateş püskürmeye de devam ediyor.

Genel Müdür Sütlüoğlu’na sert tepki gösteren vatandaşlar “Genel Müdür ne yapmaya çalışıyor? Bir söylediği diğerini tutmuyor. Canlı yayında 400 kilo kotamızı kullanacağımızı açıkladıktan 3-5 gün geçmeden kotamızın yanacağını belirten anons yaptırıyor. Ne demek saat: 12.00’ye kadar çay satmayanların kotası yanacak. Bizi niye özel sektöre düşük fiyatla çay satmaya zorluyorlar? Özel sektörle ortak mı çalışıyorlar. Buna kim dur diyecek? Çayımız, Rizemiz bu kadar mı sahipsiz kaldı? Hani nerde yöneticilerimiz? Fabrika müdürlerini suçlayan Genel Müdür şimdi kimi suçlayacak?” şeklinde tepkilerini dile getirdi.