Rize’de Çaykur İşi İçin 15 Bin Kişi Kuraya Giriyor

Rize’de Çaykur İşi İçin 15 Bin Kişi Kuraya Giriyor
Çaykur’da çalıştırılmak üzere 2 bin 375 mevsimlik işçinin işe alınacağı Rize’de toplam başvuru sayısı 16 bin 100 olurken, 1631 yükleme işçisi için 14793 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Rize’de 32 fabrikadan 31’i yükleme işçisi olarak mevsimlik işçi alacak. Cumhuriyet Çay Fabrikası ise sıfır kontenjan ayrıldığından dolayı başvuru almamış ve yükleme işçisi alımında bulunmayacak.

Rize’de Çaykur’un 31 fabrikasına 1631 yükleme işçisi alınacak. Yarın (5 Mayıs Salı günü) Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda saat 13.00’da noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Yükleme işi başvurusunda bulunan adayların kura çekimi yapılacak sıra numaraları başvurdukları fabrikalarca ilan edilerek, fabrikalardaki duyuru panolarına asıldı. Kuraya gireceklerin sıra numarasını öğrenmek için işe girmek için başvurdukları fabrikalardan sıra numaralarını öğrenmeleri gerekiyor.

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarda çalıştırılmak üzere alınacak 3500 mevsimlik işçiden 2370’ini oluşturan yükleme işçileri için kura çekimleri yarın Rize ile başlayacak. Trabzon’da 6 Mayıs, Artvin’de 7 Mayıs, Giresun’da ise 8 Mayıs tarihinde kura çekimleri yapılacak.

Noter huzurunda yapılacak kura çekimleriyle Çaykur’da yükleme işçisi olarak çalışmak üzere Rize’de 1631, Artvin’de 172, Trabzon’da 528, Giresun’da ise 39 kişi işe girmeye hak kazanacak.  Çaykur’da mevsimlik işçi olarak alınacak diğer branşlardaki 1130 kişi ise KPSS puanlarına göre mülakatla alınacak. Mülakat tarihleri Çaykur tarafından adaylara bildirilecek.

Çaykur’un fabrikalara gönderdiği ve duyuru panolarına astırdığı başvuru bilgilerine göre, Rize’de yükleme işçisi olarak çalışmak için en fazla başvuru 88 yükleme işçisinin alınacağı Ardeşen Çay Fabrikası oldu. Ardeşen için 1462 kişi başvuruda bulunurken, 80 yükleme işçisinin alınacağı Ambarlık Çay Fabrikasına 1035 kişi başvurdu.

18 yükleme işçisinin alınacağı Güneysu Ulucami Çay Fabrikası’na yapılan 973 başvuru ile 13 kişinin alınacağı Gündoğdu Çay Fabrikasına yapılan 581 başvuru gözlerden kaçmadı.

Çaykur’da yükleme işçisi için en az başvuru yapılan fabrika ise 35 yükleme işçisinin alınacağı Hemşin Çay Fabrikası oldu. 112 kişinin başvuruda bulunduğu Hemşin’i, 38 işçinin alınacağı Çiftlik Fabrikası 150 başvuruyla takip etti.

İŞTE YÜKLEME İŞÇİLERİ İÇİN ÇAYKUR’DA FABRİKA FABRİKA BAŞVURU SAYILARI İLE ALINACAK İŞÇİ SAYILARI

rizede-caykur-hangi-fabrikaya-kac-yukleme-iscisi-alacak.jpg