Rize'de Cerebral Palsy Farkındalık Semineri Düzenlendi

Rize'de Cerebral Palsy Farkındalık Semineri Düzenlendi
Rize'de ARDEN Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, beynin bir grup nörolojik bozukluğunu ifade eden Cerebral Palsy hastalığına dikkati çekmek amacıyla seminer düzenledi.

ARDEN Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, gerçekleştirdiği ilk etkinlikle hem velilerin, hem de eğitim camiasının takdirini topladı.

Bebeklikte ya da çocukluk çağının başlarında ortaya çıkan ve vücut hareketlerini ve kas koordinasyonunu kalıcı şekilde etkileyen Cerebral Palsy adlı nörolojik bozukluğa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen seminere, Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Handan Doğan konuşmacı olarak katıldı. Doğan, "Cerebral Palsy'li Çocuklarda Özel Eğitim ve Bütünleşme" konusunda katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi.
Seminere, özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapistler, veliler, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ile branş öğretmenleri katıldı.

rizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(1).jpg

Katılımcıların dikkatle takip ettiği program sonunda ARDEN Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Esra Kaptan katkıları dolayısıyla Dr.Öğr.Üyesi Handan Doğan'a teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

Dernek Başkanı Kaptan, oldukça verimli geçen seminere katılan herkese teşekkür etti. Dernek olarak gerçekleştirdikleri ilk etkinliğin mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını kaydeden Kaptan, "Biz dernek olarak ilk etkinliğimizi eğitim ve bununla birlikte sağlık alanında yaptık. ARDEN; ışık saçan, yol gösteren anlamını taşıyor. Umarım değerli hocamızın verdiği bilgiler yolumuza ışık olmuştur." dedi.

rizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(4).jpgrizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(7).jpgrizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(6).jpgrizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(5).jpgrizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(3).jpgrizede-cerebral-palsy-farkindalik-semineri-duzenlendi-(2).jpg