Rize'de Çöpten Mavi Kapak Topluyor - VİDEO

Rize'de Çöpten Mavi Kapak Topluyor - VİDEO
Rize'de 57 yaşındaki hayırsever vatandaş engelli bir vatandaşa umut olabilmek onu tekerlekli araba sahibi yapmak amacıyla çöpten, yollardan ve vatandaşlardan mavi kapak topluyor.

Rize'de hayırsever vatandaş çöpten Mavi Kapak topluyor.

Rize'nin Engindere Mahallesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Hakkı Koç isimli vatandaş, mahalledeki bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması adına çöplerden, caddelerden, vatandaşlardan ve cami şadırvanlarından mavi kapak topluyor.

Topladığı 10 bin adet mavi kapağı Rize'deki bir hastaneye teslim eden Koç daha sonraki 9 ayda 12 bin adet mavi kapak olmak üzere toplamda 22 bin adet mavi kapak topladı.

hakki-koc-rize.jpg

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Hakkı Koç yaptığı açıklamada, "Attığınız çöpler başkalarına umut oluyor. Lütfen onları çöplere atmayın ve ihtiyacı olan kişilerin faydalanması için değerlendirin" ifadesinde bulunduktan sonra şunları kaydetti: Mahallemizde bulunan engelli bir vatandaşımızı sevindirebilmek ve onu ihtiyacı olan tekerlekli sandalye sahibi yapmak için 9 ayda çöplerden, yollardan, kahvehanelerden, sokaklardan, cami şadırvanlarından, bulduğum her yerden mavi kapak topladım. daha önceden topladığım 10 bin adet mavi kapağı Rize'deki bir hastaneye teslim etmiştim. 9 aydır devam eden ikinci mavi kapak toplamamda ise topladığım mavi kapakları mahallemdeki vatandaşımıza sürpriz yaparak tekerlekli araba alımının sağlanması için kullanacağım.

Bundan sonra da mavi kapak toplamaya devam edeceğini belirten hayırsever vatandaş aynı zamanda koyu bir Rizespor taraftarı olduğunu ifade ederek Rizespor'un bu sezon başarılı olacağına inanmadığını söyledi.