Rize'de Coşkulu Polis Haftası Kutlaması

Rize'de Coşkulu Polis Haftası Kutlaması
Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü, Rize'de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü Rize Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törene, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Vali Vekili Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Alb. İsmet Cansaran, Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan, Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Servet Güngör, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(5).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlama-toreni.jpg

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Servet Güngör'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Program, Capoeira  ve halk oyunları gösterisinin ardından geçit töreni ile sona ererken, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan Polis Standında vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(10).jpg

Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş olan Türk Polis Teşkilatı, toplumun huzur ve güvenliğinin devamı, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin sağlanması gibi çok temel ve bir o kadar da önemli hayati görevleri üstlenmiştir. Türk Polisi, bu kutsal görevi çağın teknolojilerini kullanarak, sürekli kendini geliştirerek, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, mesai kavramı gözetmeksizin, 169 yıldır fedakârca yerine getirdiği gibi, bugünde aynı azim ve kararlılıkla bu kutsal görevini ifa etmektedir.” diye konuştu.

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(17).jpg

Son yıllarda Ülkemizin uluslararası alanda kaydettiği gelişmeler doğrultusunda Türk Polis Teşkilatının da suçun önlenmesi ve suçla mücadele konusunda gelişmiş ülkelerle rekabet edecek seviyeye geldiğini, bazı alanlarda ise bu ülke polislerine ders verebilecek konuma ulaştığını kaydeden Emniyet Müdürü Yenice, konuşmasına şöyle devam etti: Suç işleme tekniklerinin geliştiği ve çok çeşitlilik arz ettiği, hatta organize hale gelerek ülke sınırlarını aştığı günümüzde, personelimizin önleyici polislik hizmetleri kapsamında almış olduğu etkin ve kalıcı tedbirler yanında suç odaklarına karşı yaptığı başarılı operasyonlar sayesinde Rizemiz, ülkemizdeki en huzurlu kentleri arasında yer almaktadır.

Bu başarının sağlanmasında gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, her türlü desteğini bizlerden esirgemeyen Sayın Valimiz ile birlikte diğer Kamu ve Özel Kuruluşlar ile Rizeli vatandaşlarımıza da şükranlarımı arz ediyorum.

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(7).jpg

Konuşmasında meslektaşlarına da seslenen Yenice, meslektaşlarına yönelik, “Değerli meslektaşlarım; bizler vatan ve millet uğruna en değerli varlıkları olan, canlarını feda etmekten asla çekinmeyen ve bu uğurda şehit vermiş ve yeri geldiğinde de vermeye devam eden onurlu bir teşkilatın mensuplarıyız.

Bu haklı gururla ve büyük bir özveri, bilgi birikimi ve tecrübelerimizle yerine getirdiğimiz görevimizi bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceğimizden hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın.

Çok değerli şehit ve gazi aileleri, sizler geçmişi tertemiz olan bu millete şehit ve gazilerimizin birer emanetlerisiniz. Hiç üzülmeyiniz; zira herkes ana olabilir, baba olabilir, kardeş olabilir, eş olabilir ancak şehit anası, şehit babası, şehit eşi ve şehit kardeşi olmak manevi rütbelerin en büyüğüdür. Sizler bu haklı gururu ömür boyu yaşayacaksınız.

Değerli Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, sizler eğitiminizi tamamlayıp kısa bir süre sonra teşkilatımıza katılacaksınız. Sizlerden beklentimiz görevinizi yerine getirirken vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerine saygılı, hukuk kuralları içerisinde kalarak teşkilatımızın hizmet kalitesini daha üst seviyelere çıkarmak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın 10 Nisan Polis Gününü kutluyor, kutsal görevlerini yerine getirirken en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi ve emekli mensuplarımızı minnetle anıyor, görevi başında olan teşkilat mensuplarımız ile kendileriyle Rize ilinde hizmet etmekten onur duyduğum mesai arkadaşlarıma başarı ve aileleriyle birlikte mutluluklar dilerken bugün burada bulunarak bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımızı en kalbi duygularımla saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(1).jpg

minik-polisler-rize.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(8).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(3).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(9).jpg

huseyin-yenice-rize-emniyet-muduru-polis-haftasi-rizede-kutlandi.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(2).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(6).20140410115112.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(31).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(11).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(12).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(13).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(14).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(15).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(16).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(18).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(20).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(21).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(22).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(23).jpg

polis-haftasi-kutlamasi-rize.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(27).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(19).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(28).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(30).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(29).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(32).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(33).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(34).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(35).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(36).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(37).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(38).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(24).jpg

polis-haftasi-kutlamasi-rizede.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(39).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(40).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(41).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(42).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(43).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(44).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(45).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(46).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(47).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(48).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(49).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(50).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(51).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(52).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(53).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(54).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(55).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamalari-(56).jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamasi.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamasi-2.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamasi-3.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamasi-4.jpg

rizede-polis-haftasi-kutlamasi-5.jpg