Rize'de Daha Önce Böyle Bir Gece Yaşanmadı!

Rize'de Daha Önce Böyle Bir Gece Yaşanmadı!
Rize’de ünlü sanatçı, yorumcu ve radyo yapımcısı İbrahim Sadri fırtınası esti. Sadri, seslendirdiği şiirleriyle Rize’de rüzgarı fırtınaya dönüştürdü.

Rize Belediyesi’nin coşku ve büyük heyecan içinde geçen Ramazan Etkinliklerinin dün akşamki bölümünde İbrahim Sadri ile şiir tadında bir gece yaşandı. Yaklaşık 2 saat süren programda İbrahim Sadri’ye klavyede Kubilay Doğan, gitarda Tolga Özoltu ve kemanda Hakan Işık eşlik ederken Sadri, ekibiyle beraber sergilediği performansla Rizelilere unutulmaz bir gece yaşatmanın yanı sıra Rize’de daha önce böyle bir gece yaşanmadı dedirtmeyi başardı!

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Rize Belediye Başkanı Mehmet Yoldaş, Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Nalkıran, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda ünlü sanatçıyı tebrik eden Yoldaş, Nalkıran ve Kalender daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi-(1).jpg

Şiir dinletisine kendi yazdığı “Merhaba Memleketim” adlı şiirini okuyarak başlayan İbrahim Sadri programında ünlü sanatçıların da eserlerine yer verdiği gibi Peygamber Efendimizin doğumunu anlatan “O Gece Gelen Sendin ya Hz. Muhammed” adlı naatla beraber “Sevdim Seni Mabuduma” ve birçok naata da repertuarında yer verdi.

Ünlü sanatçı İbrahim Sadri gecede ayrıca Sevda Sokağı, Bugün Pazar ve Ben Seni Çok Özledim, Mihriban, Mühür Gözlüm, Kahır, Dağlar Dağlar, Duydum ki Unutmuşsun, Adam Gibi adlı eserleri seslendirdikten sonra yine sözleri kendisine ait Adın Batsın adlı eserinin ardından programı Elmalı Hoca’nın duasını okuyarak tamamladı. Sadri gecede eserlerini seslendirdiği ünlü sanatçılardan hayatını kaybeden Abdurrahim Karakoç, Barış Manço ve Cem Karaca’ya Allah’tan rahmet dileyerek onlardan övgüyle söz etti.

Ekibindeki sanatçıların da bazı eserleri seslendirmesine imkan sağlayan Sadri, seyircilerin huşu içinde keyifli bir şekilde programı takip etmelerini sağlayarak ekibiyle beraber Rizelilerin gönlünde bir kez daha taht kurdu.

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi.jpg

Hayatından geçen ilginç olayları esprili bir şekilde seyircilerle paylaşan Sadri, Rize hemşerisi sayılabileceğini ifade ederek, “1981 yılında Kasımpaşa’da lisede okurken okuduğum okul beni mezun etmemekte kararlıydı. Bende İyidere ilçesindeki tanıdıklarım vasıtasıyla kaydımı İyidere Lisesi’ne aldırdım. Lise hayatımın son zamanlarını İyidere Lisesi’nde okuduktan sonra İyidere Lisesi’nden mezun oldum. Diplomamda İyidere Lisesi mezunu yazıyor. İyidere Lisesi’ne geldiğim ilk günlerde Rize’ye hergün yağmur yağıyordu Bu kadar bereketli bir şehrin hemşerisi olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Müzik derslerinde başarısız olduğunu söyleyen ünlü sanatçı, “İlkokul 2. sınıfta şiir okurken şiire olan yatkınlığım keşfedildiğinden okulda milli bayramlarda ve törenlerde şiir okuyarak haylaz öğrenci olmama rağmen şiir sayesinde okulu bitirdim” dedi.

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi-(2).jpg

Bu yıl içerisinde daha önce katıldığı Ramazan Etkinliklerinde sürekli açık mekanlarda konser verdiğini belirten Sadri, ilk defa Rize’de kapalı bir mekanda konser verdiğini ve kapalı mekanın şiir için daha güzel bir mekan olduğunu ifade ederek “Bu programın gerçekleşmesini sağlayan ve programı düzenleyerek benim bugün burada olmamı sağlayan Rize belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca aramızda bulunan Başkan Yardımcımız Mehmet Yoldaş ile Belediye Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Nalkıran Bey’e de teşekkür ediyorum” dedi.

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi-(3).jpg

Keyifli bir gece geçiren ve zaman zaman ünlü sanatçının okuduğu şiirlere eşlik eden seyirciler ise program sonunda ünlü sanatçıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan program öncesi ve sonrasında olay53 haber muhabirimize açıklamada bulunan Ünlü Sanatçı İbrahim Sadri, sahne almadan önce Rize’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kısa bir süre önce üniversite tarafından düzenlenen etkinlik haricinde 8-10 yıl sonra hemşerisi sayılabileceğim bu topraklara bugün bir kez daha geldiğimden son derece mutluyum. İyidere Lisesi mezunu olduğumdan bende Rizeli sayılırım. İnşallah programımız Ramazan Ayının adabına uygun bir şekilde gerçekleşir ve Rize’de hemşerilerime güzel, memnun kalacakları bir programla şiir dinletisiyle birlikte olacağız.” dedi.  Program sonrasında ise Sadri muhabirimize şu ifadeleri sarfetti: Bende Fenerbahçe taraftarı olarak bu akşam Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanmakta olan Süper Kupa karşılaşması dolayısıyla acaba Rizeliler maçı mı yoksa şiiri mi seçecekler diye düşünüyordum. Ancak program başlayınca salondaki kalabalığı görünce hemşerilerimin sanata verdiği değeri sanatçı kişiliklerini gördüm ve bundan büyük mutluluk duydum. Bugün aramızda bulunan tüm hemşerilerime ve benim burada bulunmama vesile olan Sayın Belediye Başkanımız Halil Bakırcı'ya sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım onlara layık, onların beğeniyle takip ettiği keyif aldığı bir program olmuştur.

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi-(4).jpg

ibrahim-sadri-rizede-siir-dinletisi-(5).jpg

ibrahim-sadri-tulay-kotiloglu.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...