Rize'de Deniz, Değirmeni Yuttu Saat Yerini Aldı !

Rize'de Deniz, Değirmeni Yuttu Saat Yerini Aldı !
1,5 yıl önce Deniz Caddesine su değirmeni yerleştiren ve önünde poz veren Kasap, 1,5 yıl sonra değirmeni kaldırtarak aynı yere önünde poz verdiği saati yerleştirdi.

Rize Belediyesinde müdür atama furyası hizmetlere sıçradı! Vatandaşın hizmet beklediği Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, değirmen gibi müdür değiştirme özelliğini bu kez 1,5 yıl önce Deniz Caddesi üzerine “Şehrin kültürel özelliklerini ön plana çıkaran projelerimizi uyguluyoruz” diyerek yerleştirdiği su değirmenini kaldırttı yerine saat inşa ettirdi. Başkan Kasap’ın önünde poz verdiği bu hizmetinin ömrü uzun olmazken, yine önünde poz verdiği saatin ömrünün ne kadar olacağı ve kaldırılan su değirmeninin akıbeti bilinmiyor.

Başkan Kasap, saat inşa ettirdiği Deniz Caddesi üzerinde beraberinde Başkan Yardımcısı ve Teknik ekiple inceleme yaparak, saatin önünde vatandaşlarla poz verdi.

saat-deniz-caddesi-rize-(4).jpgsaat-deniz-caddesi-rize-(5).jpgsaat-deniz-caddesi-rize-(1).jpgsaat-deniz-caddesi-rize-(2).jpg

saat-deniz-caddesi-rize-(3).jpg

SAATİN OLDUĞU YERE 1,5 YIL ÖNCE SU DEĞİRMENİ KONULMUŞTU

Başkan Kasap ay önceki su değirmenini incelediği sırada “Göreve geldiğimiz günden bu yana Rize’nin kentsel görünümü arttırıcı çalışmalar içerisindeyiz. Bir taraftan ilimizde alt yapı çalışmaları, sokak yenileme çalışmaları, ışıklandırma ve trafik düzenleme çalışmaları yaparken diğer taraftan da şehrin kültürel özelliklerini ön plana çıkaran projelerimizi uyguluyoruz. Bu sayede şehir dışından gelen misafirlerimize kültürümüzün bu güzel öğelerini daha iyi tanıtma fırsatı bulmuş oluyoruz. Burada yaptırdığımız tarihi su değirmeni bölgemizde çokça kullanılan bir eserdir. Geçmişte büyüklerimiz unlarını öğütmek için bu değirmenleri kullanırdılar. Böylelikle hem misafirlerimize, hem de gelecek nesillerimize kültürümüzün bu güzel öğelerini aktarma fırsatı yakalamış oluyoruz” ifadesinde bulunmuştu.

su-degirmeni-deniz-caddesi-rize-(4).jpgsu-degirmeni-deniz-caddesi-rize-(2).jpgsu-degirmeni-deniz-caddesi-rize-(3).jpgsu-degirmeni-deniz-caddesi-rize-(5).jpg

su-degirmeni-deniz-caddesi-rize-(1).jpg