Rize’de Deniz Feneri Sosyal Tesisi ve Deniz Müzesi 15 Gün İçinde Hizmete Girecek

Rize’de Deniz Feneri Sosyal Tesisi ve Deniz Müzesi 15 Gün İçinde Hizmete Girecek
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Boğaz Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen ve 15 gün içinde vatandaşların hizmetine açılacak olan Deniz Feneri Sosyal Tesisi ve Deniz Müzesinde incelemelerde bulundu.

Rize Belediyesi tarafından Boğaz Mahallesi'nde deniz dolgusu yapılarak elde edilen 10 dönüm alan üzerinde “Deniz Feneri Sosyal Tesisi ve Deniz Müzesi" inşa edildi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mayıs’ta gerçekleştireceği Rize ziyareti öncesinde açılması planlanan tesis alanında Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile incelemelerde bulundu.

Başkan Metin ve Başkan Yardımcısı Bilsel, deniz dolgusu üzerinde sahil dolgu alanında yapımı devam eden millet bahçesinin de tamamlanması ile 5200 metre uzunluğunda olacak sahil bisiklet ve yürüyüş yolu ile Boğaz Mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Deniz Feneri Sosyal Tesis Projesi içerisinde aynı anda 200 kişinin hizmet alacağı restoran bölümü ile deniz müzesi, seyir terası, çocuk oyun alanı, araç otoparkı, yeşil alan ve denize sıfır oturma alanlarının yer alacağı bölümleri inceledi.

Başkan Metin, Rize’de vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri yeni sosyal donatı alanlarına sahip olacağı sahil ile Boğaz mahallesindeki incelemelerinin ardından Kaplıca Mahallesinde 5 bin tonluk su deposu ve Isırlık Tabiat Parkı’na vatandaşların daha rahat ulaşabilmesi için, Dağbaşı alanından Isırlık Tabiat Parkına büyük bir kısmı tamamlanan yol yapımı çalışmalarının son durumunu görerek incelemelerini tamamladı.

Öte yandan 1961 yılında tersaneden çıkarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nde (TDİ) hizmete başlayan ve denizlerin 62 yıllık bir emektarı olan "Serviburnu" isimli römork da Deniz Müzesi bünyesinde sahil şeridinde ziyaret edilebilecek. Olta balıkçılığında bulunmak isteyen vatandaşlar da römork yanında balık avlayabilecek ve denize sıfır oturma alanlarından istifade edebilecek.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-bogaz-mahallesinde-yapiminda-son-asamaya-gelinen-ve-15-gun-icinde-vatandaslarin-hizmetine-acilacak-olan-deniz-feneri-sosyal-tesisi-ve-deniz-muzesinde-incelemede-bulundu.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum