Rize'de Denizde Güç Gösterisi

Rize'de Denizde Güç Gösterisi
Rize Belediyesi 4.Yaz Spor Şenlikleri’nin 3. gününde yapılan Denizde Halat Çekme Yarışması büyük heyecana ve kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Rize Belediyesi tarafından organize edilen 4.Yaz Spor Şenlikleri Denizde Halat Çekme Yarışması’na 16 takım halinde 48 sporcu katıldı. Sporcular deniz üzerinde kurulan platformlarda fiziki güçlerini kullanarak halat çekmede birbirleriyle yarıştı. Sporcular rakiplerine üstünlük sağlamak adına büyük efor sarfederken izleyiciler ise keyifli ve heyecanlı anlar yaşadı.

Denizde yer alan iki ayrı platform üzerinde yerlerini alan sporcular platform arasında kalan halatı çekmede güçlerini gösterdi. Oldukça çekişmeli geçen yarışmalar sonucunda birinciliği rakiplerini suya düşüren "Weider" takımı kazandı. Yarışmada ikinciliği bu yarışmada geçen yılın birinciliğini elde eden “Ayı Boğanlar”, üçüncülüğü ise "Extreme Türk" takımları elde etti.

img_0788.jpg

img_0842.20120625095325.jpg

img_0696.20120625095807.jpg

img_0735.jpg

img_0622.jpg

Yarışmada dereceye giren takım sporcularından birinci olanların her birine 500 TL, İkinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL para ödülü verilecek. Ödüller şenliklerin son günü 1 Temmuz Pazar günü yapılacak ödül töreninde sahiplerini bulacak.

osman-karavin.20120625013512.jpgDenizde Halat Çekme Yarışmasından sonra Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin yaptığı açıklamada, “4. kez düzenlediğimiz Yaz Spor Şenliğine halkımızın yoğun ilgisini görüyoruz. Cuma günü güzel bir kortej yaptık. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisiyle çok güzel geçen kortejimizin ardından çeşitli yarışmalar, etkinlikler ve konserler düzenledik. Yarışmalar ve etkinliklerle şenlendirdiğimiz şenliğimizde akşamları konserlerle halkımızla bütünleşiyor, hep beraber keyifli anlar yaşıyoruz. Şenliğimizin ikinci gününde ise Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisine tanık olduktan sonra bugün denizde  halat çekme yarışmamızı yaptık. Oldukça zevkli ve heyecanlı anlara sahne olan yarışmamız dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde geçerken yarışmayı “Weider” takımı kazandı. Yarışmaya katılan tüm takımları tebrik ediyorum.” dedi.

“Halkımızla beraber hem eğleniyor, hem çok güzel günler geçiriyoruz” açıklamasında bulunan Karavin, “3 gün boyunca küçük büyük demeden küçüğüyle, büyüğüyle, genciyle, yaşlısıyla hep beraber eğlendik. Bundan sonraki tüm programlarımıza halkımızın aynı ilgiyi göstermesini ümit ediyor ve buradan tüm halkımızı şenliğe davet ediyorum” dedi.

mustafa-aydin.20120625013538.jpgDenizde halat çekme yarışmasını kazanan “Weider” takımının antrenörü Mustafa Aydın ise yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki yıllarda bu tür sportif aktiviteleri daha fazla spor kollarına yayarak şenliklerin daha güzel bir şenlik haline getirilmesini temenni ediyorum” dedi. Yarışmaya katılan takımların büyük mücadele sergilediklerini ifade eden Aydın, “Yarışmaya katılan arkadaşlar çok güzel mücadele verdiler. Hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca kendi takımım birinci geldiğinden dolayı onları bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

“Weider” takımının antrenörü Mustafa Aydın son olarak, Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkürlerini ileterek, “Rize’de böyle sportif faaliyetler düzenledikleri için Sayın Belediye Başkanımız Halil Bakırcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonrasında yarışmanın birincisi "Weider" takım sporcuları ve antrenörü, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

denizde-halat-cekme-yarismasi-birincisi-weider.jpg

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...