Rize'de Denize Girilebilecek Alanlar Belli Oldu

Rize'de Denize Girilebilecek Alanlar Belli Oldu
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize genelinde denize girilebilecek yerlerin belirlendiğini, kentte 11 yerde denize girilebileceğini açıkladı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Rize'de denize girilebilecek alanların belirlendiğini ifade ederek, belirlenen tüm noktalarda su seviyesinin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından incelenen sistemde mükemmel ve iyi olarak nitelendirildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından birey ve toplum sağlığının korunması amacıyla geliştirdiği Yüzme Takip Sistemi ile Rize’de 11 plajın suyunun takibe alındığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Tepe, “Rize’de denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçlarının Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve aktif olarak kullanılan http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden halka duyurulmakta, otomatik olarak izlenmekte ve değerlendirilme yapılabilmektedir. Rize Sağlık Müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvime göre 2019 yılı yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınmakta ve Rize Halk Sağlığı Laboratuarlarında bakteriyolojik analizleri yaptırılmaktadır.

Rize’de 11 plajın suyunu takip eden sistemin tüm noktalarda su seviyesini mükemmel ve iyi olarak nitelendirmektedir, Yüzme Suyu Takip Sistemi ile yüzme alanı ile yüzme suyu analiz sonuçlarına ve suyun kalitesine, hava şartları ve hava sıcaklığı sonuçlarına, yüzme alanının sahip olduğu imkânlara, yüzme alanına ait fotoğraflara, yüzme alanına ulaşıma, yüzme alanına en yakın sağlık kuruluşu gibi güncel verilere, vatandaşlar erişebilirler.” dedi.

Tepe, halk sağlığının korunması amacıyla ilimizin ve tüm Türkiye’nin yüzme alanlarına ait izleme sonuçlarının http://yuzme.saglik.gov.tr web adresinden vatandaşlarımızca da takip edilebileceğini ifade ederek, kentte denize girilebilecek alanları şöyle sıraladı: .

1.Fındıklı- Kıyıcık Plajı

2.Fındıklı-Yeniköy Plajı

3.Ardeşen-Karaoğlu Plajı

4.Ardeşen Bel.Bariş Mah. Bayan Plajı

5.Pazar-Hamidiye Plajı

6.Çayeli Halk Plajı

7.Çayeli-Limanköy Aile Plajı

8.Çayeli-Saklıbahçe Aile Plajı

9.Merkez-Alipaşa Plajı

10.İyidere-Saraköy Plajı

11.İyidere-Yalıköy Plajı