Rize'de Deve Kurban Ettiler

Rize'de Deve Kurban Ettiler
Almanya’da yaşayan Uşaklı aile, yakalandığı amansız hastalığı yenen çocukları 5 yaşındaki Arda için adadıkları deveyi Rize'de kestirdi.

Almanya’da yaşayan Kıvrak ailesi adakta bulundukları 5 yaşındaki oğulları Arda için Aydın’dan satın aldıkları deveyi yine bu ilden getirdikleri kasapa Rize’nin Camidağı köyünde geçtiğimiz Cuma günü kestirdi.

rizede-deve-kurban-ettiler-1.jpg

Almanya’nın Nurnberg kentinde yaşayan Rasim ve Safiye Kıvrak’ın oğlu, Veli Ater ve Latife Ater’in torunları Arda için geçirdiği amansız hastalıktan kurtulması durumunda deve adağında bulunmuş Arda’nın hastalıktan kurtulması sonrası adağını yerine getirmek için Almanya’dan daha önceden komşusu olan Camidağı din görevlisi Mevlüt Şimşek aracılığıyla Rize’de adağını yerine getirdi.

arda-kivrak.jpg

rizede-deve-kurban-ettiler-5.jpg

Camidağı din görevlisi Mevlüt Şimşek yaptığı açıklamada;” Ben Almanya’da din görevlisi olarak bulundum. Nurbeng’e bağlı Erlenbac bölgesinde yakın komşularımın oğlu küçük yaşta amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Babası Rasim Bey, oğlum bu hastalıktan Allah’ın izni ile kurtulması durumunda deve kesip kuran kursu öğrencilerine dağıtacağım adağında bulunmuştu. Allaha çok şükürler olsun ki küçük Arda eski sağlığına kavuştu, babası da bu adağını benim aracılığım ile Rize’de yerine getirdi. Sanırım Rize’de ilk deve kesimini köyümüzde yaptık. Bu bir adak devesi, dualar eşliğinde kesilen kurban sonrası şükür adağı yerine geldi” diye konuştu.

Öte yandan Rize’de ilk kez deve kesilmesine tanık olan köylülerin bu anı cep telefonları ile kayıt altına aldıkları görüldü.

rizede-deve-kurban-ettiler-6.jpg

rizede-deve-kurban-ettiler-4.jpg

rizede-deve-kurban-ettiler-3.jpg

rizede-deve-kurban-ettiler-2.jpg

Haber: Selim Denizalp