Rize'de Doğum Görevlilerine Eğitim Veriliyor

Rize'de Doğum Görevlilerine Eğitim Veriliyor
Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce doğum odasındaki 16 doktor ve 21 sağlık personeline “Yenidoğan Canlandırma” eğitimi veriliyor

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce yeni doğan bebeklerin ölümlerini ve sakatlıklarını önlenmesine yönelik "Yenidoğan Canlandırma" programı kapsamında eğitim düzenlendi.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen eğitime, Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Talaş ile hastane yöneticileri ve davetliler katıldı.

rizede-yenidogan-canlandirma-programi-4.jpg

İl Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, üç gün sürecek eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, toplumdaki ekonomik ve sosyal durumunun iyileşmesi ve sağlık alt yapısının güçlendirilmesi ile bebek ve çocuk ölümlerinde azalmalar gözlenebileceğini söyledi.

rizede-yenidogan-canlandirma-programi-5.jpg

Doğum odasındaki herkesi hedefleyen bu programın ülkemizde doğumda gelişebilecek olumsuzlukları en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Özşahin, "Doğumu izleyen dakikalar bebeğin uterus dışındaki yaşama uyum sağlamasını yardım edilmesi gereken kritik dakikalardır. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, bir resüsitasyona hakkı vardır. Bu ise, doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir." diye konuştu.

Özşahin, eğitime 16 doktor ve 21 sağlık personelinin katıldığını ve program sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirtti.

rizede-yenidogan-canlandirma-programi-3.jpg

rizede-yenidogan-canlandirma-programi-2.jpg

rizede-yenidogan-canlandirma-programi-1.jpg