Rize'de Doktor Öğretim Üyesi Hastanede Darp Edildi, RTEÜ Rektörü Saldırıyı Kınadı

Rize'de Doktor Öğretim Üyesi Hastanede Darp Edildi, RTEÜ Rektörü Saldırıyı Kınadı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi, hastanede darp edildi. Rektör, saldırıyı kınadı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi M.K., poliklinik yaptığı sırada 16 yaşlarında bir gencin saldırısına maruz kaldı. Genç şahıs tarafından darp edilen Dr. Öğr. Üyesi M.K.'nın darp nedeniyle 15 gün rapor aldığı öğrenildi.

Dr. Öğr. Üyesi M.K.'nın görevi başında darp edilmesi nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, saldırıyı kınadı.

Rektör Karaman, yayımladığı kınama mesajında, "16 Nisan 2018 Pazartesi günü Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevi başında, poliklinikte hasta muayene ederken fiziksel saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Tek amacı Rize’mizin ve bölgemizin insanına en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek olan ve bu uğurda 7 gün 24 saat canla başla çalışan başta saldırıya uğrayan Öğretim Üyemiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti, kimden ve nasıl geldiğine bakmaksızın lanetliyoruz. Sözlü şiddeti bile kabul etmezken böyle bir menfur saldırıyı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Şiddet ne medeniyetimiz, ne de ahlaki değerlerimizle bağdaşmaktadır. İnsan sevgisinin, merhametin ve hoşgörünün hakim olması gereken böyle bir sahada bu tür olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyor, şahsım ve Rektörlüğümüz tarafından bu konunun hassasiyetle takip edilerek hukuki çerçevede gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle yapılacağının bilinmesini istiyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi olarak gece-gündüz, tatil-bayram demeden 7 gün 24 saat güler yüzü, sabrı, samimiyeti, bilgisi ve tecrübesiyle insanımızın en zor zamanlarında yanında olan, onlara acı ve sıkıntı içindeyken yardım eden, destek olan, birebir ilgilenen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, tüm hemşehrilerimizden ve vatandaşlarımızdan kendilerine hizmet için çalışan hekimlere ve sağlık çalışanlarına vefa göstermelerini, onların fedakârlıklarını görmelerini, işlerini kolaylaştırmalarını istiyoruz.

Bu nedenle Öğretim Üyemize görevi başındayken yapılan menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli tüm sağlık çalışanlarına şahsım ve Rektörlüğümüz adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.