Rize’de Doktora Gidecekler Dikkat

Rize’de Doktora Gidecekler Dikkat
Rize’de tedavi amacıyla hastanelere giden vatandaşların tedavi olmadan geri dönmemeleri için MHRS veya 182'den randevu alarak hastaneye müracaat etmeleri gerekiyor.

Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de yeni tip koronavirüs (Kovid­-19) salgını ile mücadelenin devam ettiği bugünlerde, ülkemizde 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde vatandaşların toplu olarak bulunduğu mekanlar veya alanlardan olan hastanelere tedavi amacı ile giden vatandaşlara virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak, Kovid-19 pandemisi ile mücadelede toplum sağlığının korunması, salgının kontrol altında tutularak yayılmasını engellemek amacıyla birtakım önlemler alınmış ve bu önlemlerden biri de acil haller dışında hastanelerde randevusuz hasta kabul edilmemesiydi. Bu nedenle vatandaşlarımızın hastanelere gitmeden önce mutlaka Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) internet sitesinden ( https://www.mhrs.gov.tr ) veya 182 numaralı telefon üzerinden randevu alarak hastaneye gitmeleri gerekmektedir. Bu süreçte acil haller dışında randevusuz muayene yapılmayacağından ve doktorların randevulu hastalara hizmet veriyor olacağından hastane kapısından geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. Randevusu olan vatandaşlar ise toplu olan mekanlar, alanlarda daha az zaman geçirilmesi ve virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırılması için randevu saatinden kısa bir süre önce hastanelere başvurması, polikliniğe muayene saatinde gitmesi, bulundukları ortamda maske, el hijyeni ile sosyal mesafe kurallarına mutlaka dikkat etmeleri sağlıkları açısından önem arz ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konu hakkında yaptığı açıklamada, "Hastanelerimiz artık olağan hizmetlerine geçmeye başlıyor, polikliniklerimiz her zamanki hastalıklar ve hastalarla daha çok ilgilenecek, ertelenmiş tedaviler için randevu verecekler. Gerekli olduğunda sağlık kuruluşlarına müracaat edelim, bunu MHRS üzerinden yapalım. Zorunlu olmadıkça sağlık kuruluşlarına gitmeyelim." uyarısında bulundu.

Öte yandan Rize İl Sağlık Müdürlüğü de bu kapsamda kentteki 3 hastanenin (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize Devlet Hastanesi ve Kaçkar Devlet Hastanesi) pazartesi gününden itibaren randevulu sistemle poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını ve salgının seyrine göre kademeli olarak normal poliklinik hizmetlerine geçmek istenildiğini duyurmuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü, ayrıca, oluşabilecek her tür acil durumlarda tüm hastanelerin bütün imkânlarıyla 24 saat esaslı vatandaşlarımızın hizmetine açık olduğunun bilinmesi gerektiğini ve 1 Haziran itibarıyla başlayacak normalleşme süreciyle Rize’de doktora gidecek hastaların MHRS ve Alo 182’den randevu almaları gerektiğini bildirmişti.

rize-egitim-ve-arastirma-ha.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Hastaneler Poliklinik Hizmeti Vermeye Başlıyor