Rize'de Dolandırıcılara Karşı Jandarmadan Anonsla Uyarı

Rize'de Dolandırıcılara Karşı Jandarmadan Anonsla Uyarı
Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince il genelinde internet ve telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşlara anonslarla uyarıda bulunuluyor.

Rize İl Jandarma Komutanlığı, siber suçlarla mücadele kapsamında kentte meydana gelen internet ve telefon dolandırıcılığına karşı Kalkandere ve Ardeşen ilçesi ile Salarha ve Muradiye beldelerinde, devriyeler vasıtasıyla vatandaşlara doğrudan ulaşarak, cami ve belediye hoparlöründen de yararlanarak anonslarla halkı bilinçlendirme faaliyetinde bulundu.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan paylaşımlarda, özellikle telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarında, vatandaşlara kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtanların para talebinde bulunduğuna belirtilerek, "Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Bu kişilere itibar etmeyin." uyarısında bulunuldu.

Ayrıca "444" ve "0850"li telefon numaralarından aradıkları vatandaşlara, kendilerini banka personeli olarak tanıtan ve banka hesap ile kart numarası ve şifre gibi kişisel bilgileri isteyenlere asla paylaşımda bulunulmama ve emin olunmayan kişilerden kayıt dışı faturası ibraz edilmeyen cep telefonu, tarım aleti, her türlü yedek parça malzemesi alımına teşebbüs edilmemesi konusunda da hatırlatmada bulunuldu.

Jandarma ekiplerinin vatandaşların internet ve telefon dolandırıcılarına karşı duyarlı olması için diğer ilçe, belde ve köylerde de bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edeceği ve Rize İl Jandarma Komutanlığınca Siber Suçlarla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum