Rize'de Dolmuş Fiyatları Zamlandı

Rize'de Dolmuş Fiyatları Zamlandı
Rize’de şehir içi dolmuş yolcu taşımacılığı zamlandı. Öğrenci zammı dışındaki yeni fiyatların kısa süre sonra uygulanmaya başlayacağı, öğrenci zammının ise 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceği öğrenildi.

S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifinin talebi üzerine Rize'de dolmuş yolcu taşımacılığı fiyatlarına zam yapıldığı, yapılan zammın öğrenci fiyatları haricinde Gündoğdu dolmuşlarının şehir içi dolmuşlarıyla birleşmesinin ardından, öğrenci zammının ise 1 Temmuz'da uygulanmaya başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

TALEP EDİLEN VE KABUL EDİLMEYEN FİYATLAR

Edinilen bilgiye göre, son zammı 2013 Şubat ayında yapan S.S. 8 Nolu Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi Başkanlığı, Rize Belediyesine başvurarak 3 yılı aşkın bir süredir dolmuş fiyatlarına zam yapılmadığından dolmuş fiyatlarına zam yapılarak fiyatların yeniden belirlenmesini istedi. Kooperatifin dolmuş ücretler için Bozkale, Dağınıksu, Hamidiye, Taşlıdere Mahallelerinden binip, Boğaz, Çiftekavak, Alipaşa Mahallelerinde inecek yada ters istikametten Alipaşa, Çiftekavak ve Boğaz Mahallelerinden binip, Taşlıdere, Hamidiye, Dağınıksu, Bozkale Mahallelerinde inecek yolcuların yolcu taşıma ücret tarifesinin 2,50 TL, diğer tüm yolculukların indi bindi sayılıp indi bindi yolcu taşıma ücretinin 2,00 TL, öğrenci yolcu taşımacılığı ücretinin ise 1,75 TL olarak fiyat talepleri Rize Belediyesi Meclis Toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Talep edilen fiyatların vatandaşları mağdur edeceğinden talep edilen fiyatlar kabul edilmedi ve Kooperatif yönetimiyle yapılan görüşmeler sonrasında yeniden fiyat belirlenmesine gidildi ve Rize’de yeni dolmuş ücret tarifesi Belediye Meclisinin almış olduğu kararla kabul edildiği öğrenildi.

dolmus-rize-1.jpg

İŞTE RİZE’DE DOLMUŞLARIN YENİ FİYATLARI

Kabul edilen yeni ücret tarifesine göre Bozkale, Dağınıksu, Hamidiye, Taşlıdere Mahallelerinden binip, Boğaz, Çiftekavak, Alipaşa Mahallelerinde inecek yada ters istikametten Alipaşa, Çiftekavak ve Boğaz Mahallelerinden binip, Taşlıdere, Hamidiye, Dağınıksu, Bozkale Mahallelerinde inecek yolcuların yolcu taşıma ücret tarifesi 2,00 TL olarak belirlenirken, diğer tüm yolculukların indi bindi sayılıp indi bindi yolcu taşıma ücreti 1,75 TL, öğrenci yolcu taşıma ücreti ise 1,25 TL olarak uygulamaya koyulacak.

YENİ FİYATLAR NE ZAMAN UYGULANACAK?

Dolmuş yeni fiyatlarının öğrenci fiyatları haricinde yaklaşık 1 ay içinde tamamlanması beklenen Gündoğdu dolmuşlarının şehir içi dolmuşlarıyla birleşmesinin ardından uygulanmaya başlayacağı Rize’de, öğrenci dolmuş ücretlerinin ise 1 Temmuz'da uygulanmaya başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

EN SON ZAM 2013 ŞUBAT’INDA YAPILMIŞTI

Rize’de şehir içi dolmuş yolcu taşımacılığına son olarak Şubat 2013’te zam yapılmış ve 1,25 TL olan sivil yolcu ücreti 1,50 TL, 1 TL olan öğrenci ücreti ise 1,10 TL olarak belirlenmiş ancak öğrencilerden eski fiyat üzerinden ücret alımı devam ediyordu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İşte Yalanlanan Rize'deki Dolmuş Zammının Kararı

Sultan Dinç Dolmuş Zammını Yalanladı