Rize’de Dolmuş Fiyatları Zamlandı

Rize’de Dolmuş Fiyatları Zamlandı
Rize’de şehir içi dolmuş yolculuğu yüzde 10 ile yüzde 33 arasında zamlandı.

Rize’de Dedeman Mevkiinden Engindere Mahallesi arasında dolmuş ve minibüs yolculuğu hizmeti veren dolmuş ve belediye otobüslerinin yolcu taşıma fiyatlarına yüzde 10 ile yüzde 33 arasında zam yapıldı.

Bugünden (Pazartesi günü) itibaren yürürlüğe giren yeni fiyatlara göre 1.25 Lira olan sivil dolmuş fiyatları yüzde 20 zamlanarak 1.50’ Lira’ya, 1.00 Lira olan öğrenci dolmuş fiyat ücreti ise 1.10 Lira’ya yükseltildi.

dsc_7212.jpg

Aynı mevkilerde hizmet veren belediye otobüslerinde ise öğrenci ücreti yüzde 33 zamlanarak 0.75 Liradan 1.00 Liraya, sivil ücreti ise yüzde 25 zamlanarak 1.00 Liradan 1.25 Lira’ya yükseltildi.

Öte yandan 4 yıldır zam yapmadıklarını ifade eden dolmuş sürücüleri zammı savunarak mazot fiyatlarının 4 yıl öncesi ile bugün arasında kıyaslanamayacak derecede arttığını ifade etti.

Bugün ilk kez yeni fiyatlarla ödeme yapan yolcular ise zam konusunda ikiye bölündü. Bazı yolcular zammı savunarak dolmuşçuların yanında yer alırken bazı yolcular ise zammın çok fazla olduğunu kaydetti. Zamma en büyük tepkiyi ise zamdan en çok etkilenen öğrenciler gösterdi. Zamma tepki gösteren öğenciler duygularını "Bu bir soygundur. Yüzde 33 zam nerede gözükmüştür." şeklinde ifade etti.