Rize’de Dolmuş ve Minibüs Şoförlerine Eğitim Verildi

Rize’de Dolmuş ve Minibüs Şoförlerine Eğitim Verildi
Rize Belediyesince kentteki esnaflara yönelik düzenlenen eğitim programları berber ve kuaförlerin ardından bu kez şehir içi dolmuş ve minibüs şoförleri ile devam etti.

Rize Belediyesi  ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle şehir içi dolmuş ve minibüs şoförleri için eğitim programı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Demir'in sunumu ile Rize Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen eğitim programında şoför esnafına, yolcu trafik ilişkileri ve davranış kuralları konularında bilgiler verildi. Eğitim programına Rize'de görev yapan şehir içi dolmuş ve minibüs şoförleri yoğun ilgi gösterdi.

rize’de-dolmus-ve-minibus-soforlerine-egitim-verildi1.jpg

Programında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; "Seçim sürecinde vatandaşlarımızla istişarelerimiz çerçevesinde görev süremiz içerisinde yapacaklarımızdan bahsetmiştik. Kurumlar ve  sivil toplum kuruluşları ile diyalog ve şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir kent olma noktasında adımlarımızı atacağız demiştik. Göreve geldiğimiz günden beri bu tür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üniversiteler bilginin yetiştirildiği bir merkezdir. Bilginin topluma aktarılması noktasında Üniversitemiz ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Toplum sabit bir bilgi ile kalmamalı çağımıza ayak uydurabilmek için sürekli bilgi güncellemesi yapmalıdır. Trafik düzeni ve yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili gözlemlemelerim oluyor. Rize'de trafikle ilgili  sorunlar yaşanıyor. Bunun bir çok farklı sebepleri var.Başlıca sebeplerinden birisi  şehir merkezinin dar bir alan içerisinde sıkıştırılmış olmasıdır. Şehrimizi daha geniş bir alana yayma noktasında adımlar atıyoruz. Şehrimizi olabildiğince yamaca doğru açmaya çalışıyoruz. Bir taraftan imar planımızı güncelliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bahsetmiş olduğu gibi Salarha tüneli projemizin yakın bir tarihte ihalesi var. Salarha Tüneli projemiz  ile şehrin yukarı kısımları şehirle birleştirilmiş olacak. Buna bağlantılı olarak Güney çevre yolu projemiz şehrin trafiğine alternatif yol olacak. Trafiğin yoğun olmasının bir sebebi de yayaların ve sürücülerin bilinçsiz bir şekilde trafikte hareket etmesidir. Bu tabi ki sadece sizler için geçerli değil genel anlamda konuşuyorum. Buna bir çok örnek verebiliriz. Burada bizim amacımız kimseyi kırmak değil. Bu tür faaliyetlerimizden toplumsal yaşantının gereği olan birbirimizi anlama ve saygı göstermek noktasındaki adımları bu şekilde atmaktır. İnşallah Halis Demir hocamız bu doğrultuda burada sizlere  faydalı bir eğitim vereceğinden kuşkumuz yoktur" dedi.

resat-kasap-004.jpg

Program daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Demir'in sunumu ile devam etti.

halis-demir.jpg

rize’de-dolmus-ve-minibus-soforlerine-egitim-verildi3.jpgrize’de-dolmus-ve-minibus-soforlerine-egitim-verildi2.jpgrize’de-dolmus-ve-minibus-soforlerine-egitim-verildi4.jpg