Rize'de Dünya Su Günü Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi

Rize'de Dünya Su Günü Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi
Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Su Günü kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.

22 Mart 1993’ten beri suyun önemiyle ilgili bilincin ve farkındalığın artırılması amacıyla her yıl farklı temalarla kutlanmakta olan Dünya Su Günü dolayısıyla Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim programı gerçekleştirildi.

Dünyada suyun öneminin giderek değer kazandığı, temiz suya erişim sorununa dikkat çekmek ve içilebilir su kaynaklarının korunup geliştirilebilmesi amacıyla 22 Mart günü Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı (UNCED) tarafından 1993 yılında “Dünya Su Günü” olarak kabul edildi. Her yıl farklı temalarla suyun önemi, suyun sürdürülebilir yönetimi ve su varlığımızın korunmasına dikkat çekilmektedir.

Bu kapsamda, Rize’nin Güneysu ilçesinde Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinden Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Dilber Onay Ağırbaş tarafından Güneysu Spor Lisesi’nde “Suyun Hayatımızdaki Yeri ve Değeri” konulu eğitim programı düzenlendi.

Programa, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eser Can ve Ziraat Mühendisi Arzu Engin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Ağırbaş, Arş. Gör. Dr. Münevver Oral, Arş. Gör. Ayşe Kara ve 9. Sınıf öğrencileri katıldı.

Programın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündoğar tarafından Dilber Onay Ağırbaş’a katkılarından dolayı teşekkür edilerek çiçek takdiminde bulunuldu.

Eğitim programı öğrencilerin ve hocaların görüş ve temennileri ile sona erdi.

Spor Lisesi Müdürü Alper Avluk, Spor Lisesinde verilen farkındalık eğitiminin faydalı olduğunu ve gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerin devam ederek okullarının ev sahibi olabileceğini belirtti.

rizede-dunya-su-gunu-kapsaminda-egitim-programi-duzenlendi-1.jpgrizede-dunya-su-gunu-kapsaminda-egitim-programi-duzenlendi-4.jpgrizede-dunya-su-gunu-kapsaminda-egitim-programi-duzenlendi-3.jpgrizede-dunya-su-gunu-kapsaminda-egitim-programi-duzenlendi-2.jpg