Rize’de Ekmek ve Pide Gramajları ile Fiyatları Yeniden Belirlenecek

Rize’de Ekmek ve Pide Gramajları ile Fiyatları Yeniden Belirlenecek
Rize Fırıncılar Odası’nın talebi doğrultusunda Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince kabul edilen ve vatandaşların büyük tepkisini çeken ekmek ve pide fiyatları yeniden değişiyor.

Rize’de ekmeğe ve Ramazan pidesine yapılan zamlar büyük tepki toplamış ve Rize Belediye Başkanlığı da onaylamadığı ekmek fiyatlarının düşürülmesi için Fırıncılar Odasına çağrıda bulunmuş ancak çağrıya red cevabı almıştı. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, fırıncılar odasının red cevabı sonrası zam konusunu Rize Valiliğine bildirmiş ve konunun komisyonda görüşülmesi için başvuruda bulunmuştu.

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar ve yönetim kurulu üyeleri, Rize Valisi Ersin Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı bugün makamlarında ziyaret ederek ekmek ve pide fiyatlarına uygulanan zamlar görüşüldü. Görüşmelerin ardından ekmeğin 290 gram ve 1,25 TL. olarak satışa sunulması bekleniyor.

FIRINCILAR ODASI SALI TOPLANIYOR, ÇARŞAMBA AÇIKLAMA YAPILACAK

Rize Fırıncılar Odası’nın Vali Yazıcı ve Başkan Kasap görüşmelerinin ardından yarın (Salı günü) değerlendirme toplantısı yapacağı ve kendi komisyonlarında zam konusunu yeniden görüştükten sonra Çarşamba günü resmi açıklamada bulunarak ekmek ile pide fiyatlarını açıklayacakları öğrenildi.

refik-kumbasar-resat-kasap-ile-gorustu.jpg

EKMEĞİN GRAMI 4 KURUŞTAN 4,55 KURUŞA YÜKSELTİLDİ

Rize’de ekmeğin gramı 4 kuruştan olmak üzere 250 gram ekmek 1 TL.’ye, 500 gram ekmek ise 2 Tl’ye satılırken, Ramazanın ilk günü uygulanan zamla Rize’de ekmeğin gramajı 4,55 kuruşa yükseltildi. Gramajları ise 330 ile 660 grama yükseltilen ekmeğin fiyatları ise 330 gramı 1,50 Tl., 660 gramı ise 3 Tl.’ye çıkarılmıştı.

Ekmek ve pide fiyatlarının zamlanması sonucu yapılan tepkiler dolayısıyla ekmek ve pide fiyatlarında yeniden düzenlemeye gidilecek.

İŞTE YENİ EKMEK FİYATLARI… EKMEKTE ENFLASYON ZAMMI BEKLENİYOR… 

FİYAT : 1,25 TL... GRAMAJI : 290 GRAM OLARAK BELİRLENMESİ BEKLENİYOR....

Yapılacak düzenleme ile Rize’de ekmeğin gramına mayıs 2015 enflasyon oranında zam yapılarak mayıs enflasyonu olan yüzde 8’in ekmek zammı olarak uygulanması ve ekmeğin gramının 4,32 kuruş olarak belirlenerek 290 gram ekmeğin 1,25 TL. olarak satış fiyatının açıklanması ve pide fiyatlarında da aynı şekilde bir düzenlemenin yapılması bekleniyor.

BAŞKAN KASAP’TAN YA FİYATLARI DÜŞÜRÜN YA DA HALK EKMEĞİ ÜRETİRİZ RESTİ

Öte yandan Fırıncılar Odası’nın fiyat indirimine gitmesinde Vali Yazıcı ve Başkan Kasap ile yapılan ziyaretlerde fiyat düzenlenmesinin yeniden yapılması yönündeki isteklerinin yanı sıra Başkan Kasap’ın fırıncılara yönelik “Rize halkının ucuz ekmek yemesi için ya fiyatları düşürün ya da 2 fırın kiralar vatandaşımız için halk ekmeği üretiriz” sözlerinin etkili olduğu bilgisine ulaşıldı.