Rize’de Ekmek Zamlanıyor

Rize’de Ekmek Zamlanıyor
Rize’de ekmek zammı yeniden kapıda…

Rize Fırıncılar Odası’nın Ramazan ayının başlangıcıyla ekmek gramaj ve fiyatında düzenlemeye giderek zam yapmasıyla başlayan ve akabinde 280 gram 1,25 TL olarak belirlendiğinden Türk Gıda Kodeksine uygunsuzluğu nedeniyle Ramazan bayramının hemen akabinde Türk Gıda Kodeksine uygun bir şekilde 300 gramı 1,25 TL’den satılan ekmeğin yeniden zam göreceği öğrenildi.

Rize’de Ramazan ayından önce 250 gramı 1 TL’den satılan, Ramazan Ayının başlangıcıyla 80 gram artış yapılarak 330 grama, fiyatının ise 1 TL.’den 1,5 TL.’ye çıkarılmasıyla başlayan tartışmalar sonrası Rize Belediyesi’nin zamma itiraz etmesiyle Rize Valiliği’ne intikal eden ekmek zammı, Valilikte yapılan toplantı sonrası 280 gram ve 1,25 TL. olarak belirlenmişti. Ancak, belirlenen 280 gramın Türk Gıda Kodeksine uygun olmayışının ortaya çıkmasıyla Rize Fırıncılar Odası tarafından Ramazan Bayramının hemen ardından Rize’de satışı yapılan ekmeğin fiyatı 1,25 TL. sabit kalmak üzere gramajı 300 grama yükseltilerek Türk Gıda Kodeksine uygun hale getirilmişti.

ESNAF KEFALET ODASI BELEDİYEDEN FİYAT TALEBİNDE BULUNDU

Aynı dönem Rize Fırıncılar Odası’nın bağlı olduğu Rize Esnaf Kefalet Odasına ekmek gramajlarında düzenlemeye gidilmesine yönelik yaptığı öneri sonrası, oda yönetiminin dün Rize Belediyesi’nden fiyat önerisinde bulunduğu ve düzenlemelerin yapılmasını talep ettiği bilgisine ulaşıldı.

Rize’de 280 gram ekmeğin 1,25 TL.’den satışının yapıldığının ifade edildiği öneride Rize Belediyesi’nin 300 gram ekmeğin 1,35 TL’den satışının yapılabileceğine onay verdiği bilgisine ulaşıldı.

RİZE’DE EKMEK FİYATLARI VE GRAMAJLARI 3’ÜNDEN BİRİ OLACAK !

Rize Esnaf Odası öneriyi Rize Fırıncılar Odası’na sunduktan sonra Rize’de ekmek gramaj ve fiyatlarının yeniden düzenlenmesi ve ekmeğin 250 gramının 1,25 TL ya da 300 gramının 1,35 veya 1,40 TL. olarak kısa süre içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

RİZE BELEDİYESİ HALK EKMEK ÜRETİMİ İÇİN ARAZİ ARIYOR

Öte yandan Rize Belediyesi’nin Rize’de halk ekmek uygulamasını başlatmak için fırıncılarla yaptığı görüşmeler sonrası fırıncıların şartları karşılayamadığı ve Rize Belediyesi’nin kendi ekmek üretim tesisini kurmak için yer baktığı öğrenildi.