Rize'de Ekmek Zammı Kabul Edildi. Bakanlığa Gönderilecek

Rize'de Ekmek Zammı Kabul Edildi. Bakanlığa Gönderilecek
Rize'de 250 gram ekmeğin fiyatının 10 TL'den 12,50 TL'ye yükseltilmesi için toplanan komisyon, zam teklifini oy çokluğuyla kabul etti. Ancak, zammın hayata geçmesi için Ticaret Bakanlığı'nın onayı gerekiyor.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nde gerçekleştirilen komisyon toplantısında oy çokluğu ile ekmek kilo fiyatının 50 TL'ye tekabül edecek şekilde 250 gramının 12,50 TL'ye yükseltilmesi yönünde alınan Birlik kararı Ticaret Bakanlığı'na gönderilecek. Bakanlık onay verirse, 250 gram ekmek 12,50 TL'den satılacak. Bakanlık onay vermezse, Birlik yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte tekrar Bakanlığa sunacak. Bakanlığın görüşü alınmasından sonra karar onaylanacak.

Bu sürecin 1-1,5 ay sürmesi bekleniyor.

Komisyonda ekmek fiyatındaki artışın gerekçesi olarak un, maya, işçilik ve diğer girdi maliyetlerindeki artışlar gösterildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
34 Yorum