Rize’de En ‘ASALET’li ‘DİRİL’iş Yaşanacak !

Rize’de En ‘ASALET’li ‘DİRİL’iş Yaşanacak !
30 Mart Yerel Seçimlerinde Rize’de görev alacak ilk bayan muhtarı seçilmek isteyen Kaplıca Mahallesi Muhtar Adayı Asalet Diril...

30 Mart Yerel Seçimlerinde Rize’de görev alacak ilk bayan muhtarı seçilmek isteyen Kaplıca Mahallesi Muhtar Adayı Asalet Diril, Rize’de görev alacak ilk bayan muhtarı olarak Rize’de “Asalet’li bir Diril”işin yaşanacağını kaydetti.

Rize’nin Kaplıca Mahallesinden muhtar adaylığını açıklayan emekli memur Asalet Diril, muhtarlık seçimini kazanarak Rize Merkezde görev alacak ilk bayan muhtar seçileceğine inandığını kaydetti.

Mahallenin uzun zamandır hak ettiği hizmeti alamadığından muhtar adayı olduğunu ifade eden Diril, 30 Mart tarihinde mahallenin kabus gibi geçen hizmet alamama devrini geride bırakarak 30 Mart’tan sonra Kaplıca Mahallesi’nde  “Asalet’li bir Diril”iş yaşanarak mahallenin hak ettiği hizmetleri almaya başlayacağını ve Rize Merkez’de görev alacak ilk bayan muhtar olacağını belirtti.

Muhtar seçilmesi halinde kendi arazisi üzerinde Muhtarlık ofisi oluşturacağını vaat eden Diril, “Mahalle sakinleriyle el ele, gönül gönüle vererek Kaplıca Mahallesi’ni Rize’de örnek bir mahalle yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Mahallemizin alt yapı çalışmalarında bir çok eksiği mevcut. Bu eksikliklerin giderilmesi ve mahallemizin doğalgaza kavuşturulması, elektrik hatlarının yer altına alınması, çocuklar için oyun bahçelerinin oluşturulması için özveriyle çalışacağız.” dedi.

RİZE MUHTARLAR FEDERASYONU VE RİZE MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA ERBAŞ'TAN BAYAN MUHTAR ADAYLARINA TAM DESTEK

mustafa-erbas.20140227205921.jpgÖte yandan bugüne kadar Rize genelinde 2 bayan muhtar görev yapan ve bayan muhtar bulunmayan Rize Merkez’de bayan muhtar olmayışını değerlendiren Rize Muhtarlar Federasyonu (RİMUFER) ve Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Rize’nin bayan muhtar konusunda çok gerilerde kaldığına, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi dışında hiçbir bölgesinde bayan muhtarın bulunmadığına ve Rize’nin bu konuda bir eksiği bulunduğuna vurgu yaparak, “Birçok alanda başarılarıyla adından söz ettiren bayanları muhtarlık görevinde de ön plana çıkartmamız gerekiyor. Sosyal aktivitesi yüksek olan bayanlarımızın bu görevi yapacak olmasıyla da ilimiz de mahallelerimiz de kazançlı çıkacaktır. Bizler; bayan muhtar adaylarımızın ön plana çıkarılmasında, onların muhtar seçilmesi yönünde destekçiyiz. Güneydoğu Bölgesinde birçok bayan muhtar olmasına rağmen ilimizde bayan muhtar olmaması ilimiz içinde bir kayıptır.” dedi.

30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Rize’de 10’a yakın bayan muhtar adayı, muhtar seçilebilmek için erkek adaylarla yarışacak.