Rize'de Engelleri Sanatla Aştılar!

Rize'de Engelleri Sanatla Aştılar!
Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde sergi düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri sergi salonunda düzenlenen serginin açılışına Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

ersin-yazici-engellilerin-actigi-sergiye-katildi-3.20141204082831.jpg

Açılış öncesinde konuşan Vali Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün asıl amacının engelli vatandaşların sorunları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, serginin açılmasında katkısı olan öğrencileri, velilerini ve öğretmenlerini kutlayarak serginin açılışını yaptı.

Açılışın ardından kurumda kalan engelli gençlerle beraber sergiyi gezen ve el sanatları hocası Mahiye Kömürcü’den çocukların yaptığı el işleri hakkında bilgiler alan Vali Yazıcı "Engelli arkadaşlarımızın eserlerini birlikte gezdik. Engellerin, sanatla aşıldığını göstererek farklarını ortaya koydular. Engelleri ortadan kaldırdılar. Ben bu projenin gerçekleşmesinde öğrencilerimize, idarecilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ersin-yazici-engellilerin-actigi-sergiye-katildi-4.jpg

Devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Vali Yazıcı, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal güvenlik sorunlarının büyük ölçüde çözülmesi ve sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla, Valilik olarak her türlü desteğin verildiğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi sosyal tesisleri sergi salonunda açılan sergi 5 Aralık Cuma gününe kadar saat: 09:00 - 16:00 saatleri arası gezilebilecek.

ersin-yazici-engellilerin-actigi-sergiye-katildi-5.20141204082809.jpg

ersin-yazici-engellilerin-actigi-sergiye-katildi-1.jpg

ersin-yazici-engellilerin-actigi-sergiye-katildi-2.jpg