Rize’de, "Erbakan'ı Anma Programı" Düzenlenecek

Rize’de, "Erbakan'ı Anma Programı" Düzenlenecek
Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi, Dünya Kur’an Okuma 1. İranlı Meşhur Hafız Muhammet Tusi'nin de katılacağı bir programda "Erbakan'ı anma programı" düzenleyecek.

DÜNYA KUR'AN OKUMA BİRİNCİSİ MUHAMMET TUSİ VE ADALET ESKİ BAKANI ŞEVKET KAZAN RİZE'YE GELECEK...

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi,  Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma programını basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Açıklamada Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Rize'de iki ayrı anma programı düzenleneceği belirtilirken bunların ilkinin 26 Şubat 2012 Pazar günü Sahil Camiinde akşam namazı sonrası Kuran ziyafetiyle gerçekleştirileceği ve Dünya Kur’an Okuma 1.'si İranlı Meşhur Hafız Muhammet Tusi'nin de bu programa katılacağı vurgulanırken ikinci programın ise 27 Şubat 2012 pazartesi günü İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan’ın katılacağı anma programı olacağı kaydedildi.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi'nden yapılan açıklamada “Bizler büyük bir lideri kaybetmiş olmanın üzüntüsü içersinde olmakla beraber, böyle büyük bir liderin etrafında kenetlenmiş ve onu anlayan Milli Görüşçüler olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaşanılabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya’yı kurma gayreti içersinde  olacağız. Milli Görüş  bir medeniyet projesidir. Milletimizin kendi görüşüdür” ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi açıklamasında “Hayat doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibarettir. İslam sadece Müslümanlara değil bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır. Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir. Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur. Bu Konuda gençliğin önünde ki en büyük örnek şahsiyetlerden biri merhum hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dır” dedi.“

Erbakan’ı Anma Programı”nın detaylarına da yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi, “Erbakan’ı Anma haftası çerçevesinde Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinliklerin bir ayağıda Rize’dir. Erbakan hocamızı iki ayrı programla anacağız.  Bu programlardan ilki 26 Şubat 2012 Pazar günü Sahil Camiinde, Akşam Namazı sonrası icra edilecektir. Sahil Camiindeki programımız “Kur-an Ziyafeti” çerçevesinde olacaktır. Bir çok kurra Hafızımız Kuran tilavetinde bulunacaktır. Sahil camiindeki programımıza aynı zamanda Dünya Kur’an Okuma 1. İranlı Meşhur Hafız Muhammet Tusi’de katılacaktır. 27 Şubat 2012 Pazartesi Günü saat: 18.30'da ise İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bir anma programı yapılacaktır. Programa konuşmacı olarak Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan’da iştirak edecektir”