Rize'de Eski Vekilden Şok İddia - VİDEO

Rize'de Eski Vekilden Şok İddia - VİDEO
Rize'de 3 dönem Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu hakkında kendisine ait işyerinin kasasından para aldığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Rize'de 3 dönem Anavatan Partisi'nden Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu hakkında kendisine ait iş yerinin kasasından para aldığı iddiası ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na hırsızlık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ahmet Kabil, konuyla ilgili olarak bugün Rize'de basın açıklaması düzenleyerek Ofluoğlu hakkında şok iddialarda bulundu. Kabil, açıklamalarından sonra, Ofluoğlu'nun kendisine ait iş yerindeki para kasasından aldığı paraları cebine koyarken çekilmiş, gizli kamera görüntülerini basın ile paylaştı.

omer-ofluoglu.20120419185506.jpg

Kabil yaptığı açıklamasında, uzun bir süredir ortağı olduğu Deniz Caddesi'ndeki nalbur dükkanının kasasının açık verdiğini, açığın nedeninin tespit edilmesi için dükkana güvenlik kamerası yerleştirdiklerini belirterek, "Bir kamera yerleştirildi ancak kasayı görmüyordu. Bunun üzerine çalışanların da bilmediği kasayı gören farklı bir kamera daha yerleştirdik. Dükkanda ortağım olan kardeşimin işi olduğu zaman Ofluoğlu kasaya oturuyordu. Biz de bize yardımcı olduğu için ona teşekkür ediyorduk. Ama fark ettik ki onun kasada oturduğu zamanlar kasa daha fazla açık veriyor. Diğer personelimiz kasaya oturduğu zaman bir sıkıntı yok. Ama Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı kasaya oturduğunda kasa açık veriyor. Sonra görüntülerde gördük ki kendisi kasadan para alıyor. Bu tespitlerimiz yedi ay sürdü. Nihai bir birlikteliğimiz ve yakınlıklarımız var. Bu yüzden yedi ay bekledik. Geçtiğimiz zamanlarda kayda girmeyen çeklerimizi piyasadan topladığımız oldu. Düzelir diye bugüne kadar bunu ortaya çıkartmamıştık. Altı günde tam 8 kez para alınmasını görüntüleyerek tespit ettik" dedi.

Öte yandan, Ahmet Kabil, kardeşi ve Ömer Ofluoğlu'nun ortağı olduğu uluslararası ticaret yapan bir şirket bulunuyor. Ofluoğlu'nun bu şirkette yüzde 10, Kabil'in ise yüzde 45 ortaklığı bulunuyor. Kabil, geçtiğimiz günlerde hisse çoğunluğunu ellerinde bulunduran kardeşi ve Ofluoğlu'nun kendi bilgisi dışında yönetim kurulu kararı alarak şirketteki yetkilerini elinden aldıklarını ve şirkette çalışan iki çocuğunun işten çıkartıldığını söyledi.

Kabil ayrı zamanda elindeki gizli kamera görüntülerini delil göstererek Ofluoğlu hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığına "hırsızlık" iddiası ile suç duyurusunda bulundu.