Rize'de, Evde Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Rize'de, Evde Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi
Rize'de, evde sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Rize Sağlık Müdürlüğü Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin yanı sıra ilde hizmet veren hastanelerin evde sağlık hizmetlerinden sorumlu başhekim yardımcıları ile uygulamada aktif olarak çalışan personel katıldı.

Tepe, burada yaptığı konuşmada, hastanelerin evde sağlık hizmetleri birimlerinin, hastaneden taburcu olan fakat evde de tedavisi devam etmesi gereken hastaların ihtiyacını karşılamak üzere kurulduğunu söyledi.

rizede,-evde-saglik-hizmetleri-degerlendirildi-1.jpg

Rize'nin uygulamada iyi bir yerde olduğunu, artan talebi karşılayabilmek için tüm personelin özveriyle çalıştığını ifade eden Tepe, şunları kaydetti: ''Talebin karşılanması ve buna paralel olarak aynı kalitede hizmet verebilmek için çözüm yolları arıyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde başlatılan evde sağlık hizmetleri uygulamasının daha hızlı halka ulaştırılması için evde sağlık hizmetlerinde Rize ili olarak otomasyon sistemine geçmeye hazırlandık. 2011 yılı ocak ayından itibaren Rize'de 3 binin üzerinde hastaya evde sağlık hizmeti verildi. Talebin her gün artmasına bağlı olarak hizmetin hızlandırılması amacıyla otomasyon sistemine gerek duyduk. Bununla ilgili olarak il genelinde aile hekimlikleri ve hastanelerde eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Rize en geç bir ya da iki ay içinde evde sağlık hizmetlerinde otomasyon sistemine geçecek.''