Rize’de Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonu Toplandı

Rize’de Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyonu Toplandı
Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen’in başkanlığında Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce paydaş kurumlar Rize Belediyesi, Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcilerinin katılımları ile Valilik toplantı salonunda düzenlenen Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme toplantısına Vali Yardımcısı Abdullah Şen başkanlık yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sakın’ın gerçekleştirdiği sunumda evde sağlık hizmetlerinin kuruluşundan itibaren hizmet kapsamı, işleyişi ve iyi uygulama örnekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

rize’de-evde-saglik-ve-sosyal-hizmetleri-degerlendirme-komisyonu-toplandi-(1).jpg

Sakın, evde sağlık hizmetlerinin günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla 01.02.2010 tarihinde ilgili yönergenin yayınlanması ile uygulanmaya başlandığını kaydederek, “Yatağa bağımlı hastalar (CVO, Obezite, Alzheimer, Demans, Senilite vb.) ağır özürlü kişiler, terminal dönem (son dönem) kanser hastaları, ileri derecedeki kas hastalıkları, ileri derecede KOAH, kalp yetmezliği vb. hastalıklar ve evde sağlık hizmetleri kapsamına alınan ve ağız diş sağlığı hizmetine ihtiyaç duyanlar evde sağlık hizmetleri kapsamında tedavi olmaktadır. Evde sağlık, bakım ve sosyal destek hizmetlerinin kurumlar arası işbirliği içerisinde yürütülebilmesi için 01.06.2015 tarihinde Rize Belediyesi, Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Rize Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Rize Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hizmetin ildeki entegrasyonunun sağlanması amaçlanmıştır.” dedi.

Evde sağlık hizmet sunumunda imzalanan protokol kapsamında paydaş kurumların rolü ve desteği de görüşüldüğü toplantı, evde sağlık hizmetlerinin paydaş kurumların desteği ile daha verimli uygulanabilmesi için görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

rize’de-evde-saglik-ve-sosyal-hizmetleri-degerlendirme-komisyonu-toplandi-(3).jpgrize’de-evde-saglik-ve-sosyal-hizmetleri-degerlendirme-komisyonu-toplandi-(2).jpg