Rize'de FETÖ/PDY Davasında 16 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Rize'de FETÖ/PDY Davasında 16 Sanığın Yargılanmasına Başlandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Arif Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına başlandı. 

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Serkan Kırbaş, Abdullah Mat, Yıldıray Kalkan, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur, Dursun Ali Şahin, Adem Erkut, İbrahim Şehitoğlu, Gökhan Şanal, Erkan Cüre, Mehmet Bostan, Kemal Türkyılmaz, Cemal Sandallı, Ferdi Başaran, Musa Türkan ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Saffet Yılmaz tarafından kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame okundu ve sanıkların dinlenmesine geçildi.

Sanıklardan Abdullah Mat, savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını öne sürdü.

Sanık İbrahim Şehitoğlu ise herhangi bir talimatla bankaya para yatırmadığını savunarak, "ByLock kullanmadım. Kimseyle de mesajlaşmadım. Ben bir tıp doktoruyum. Elime hiçbir zaman silah almadım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Bostan da hayatında herhangi bir oluşumun içinde olmadığını iddia ederek, "Ben terörist değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Darbe olduğu zaman ailemle birlikte balkonda çay içiyordum. O sırada öğrendim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Cemal Sandallı da herhangi bir terör örgütüyle irtibatının olmadığını ileri sürerek, "Bana iftira atıldı. İftiralar nedeniyle mağdurum. ByLock da kullanmadım." diye konuştu.

Duruşmada dinlenen diğer 4 sanık da üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Eski Rektör Arif Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların da savunmalarına yarın devam edilecek.