Rize’de Fıkra Gibi Telefon Dolandırıcılığı

Rize’de Fıkra Gibi Telefon Dolandırıcılığı
Rize’de kuyumcu soygununda nüfus kağıdının bulunduğu belirtilerek, telefonla arayanların verdiği hesaba yaklaşık 56 Bin TL yatırdı.

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Şerif K. adlı dolandırıcı, H.Ş.’nin ev telefonunu arayarak, kendisini polis olarak tanıttı ve inanılmaz bir dolandırıcılık olayına imza attı. Rize’de kuyumcu soygununda nüfus kağıdının bulunduğu,  hesaplarından paralel yapı ve PKK’ya para transferi yapıldığını belirtilerek, telefonla arayanların verdiği hesaba ziynet eşyalarını da bozdurarak 55.795 Bin TL yatırdı.

Edinilen bilgiye göre Şerif K. adlı dolandırıcı, H.Ş.’nin ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıttıktan sonra soyulan bir kuyumcuda kimliğinin bulunduğunu, iki kişinin yakalandığını, bu kişilerin altınları kendilerine bıraktığını, hesapları üzerinden paralel yapı ve PKK’ya para transferi yapıldığını söylemiş ve H.Ş.’den vereceği hesaba para yatırmasını isteyerek paranın çekilme anında diğer şüphelileri de yakalayacaklarını söyleyerek korkutmak suretiyle hesaba para yatırmasını istemiş.

Dolandırıcıya inanan H.Ş., ziynet eşyalarını da bozdurararak elindeki nakit paralarla birlikte toplamda 55.795 TL parayı verilen hesaba yatırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan H.Ş., Rize Emniyet Müdürlüğü’ne giderek dolandırıldığı yönünde şikayette bulundu.

Şikayeti alan Rize İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan araştırmalar neticesinde H. Ş.’nın yatırmış olduğu parayı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen Şerif K. isimli şahsın çektiği belirlendi. Alınan izinlerin ardından Şerif K. evinde üzerindeki 2.235 Tl para ile yakalanarak göz altına alındı.

Yapılan soruşturmada ise Şerif K. suçlamaları kabul etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

serif-k.--dolandiricilik.jpg