Rize’de Filistin’e destek için Hayır Çarşısı açıldı

Rize’de Filistin’e destek için Hayır Çarşısı açıldı
Rize’de İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından geliri Filistin'e bağışlanmak üzere hayır çarşısı (kermes) açıldı.

Gülbahar Mahallesi Camii'nin avlusunda düzenlenen Hayır Çarşısında hayırseverlerin hazırladığı yiyecek, el emeği ürünler ve kitaplar satışa sunuluyor.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dualarla açılışı gerçekleştirilen hayır çarşısının açılışına; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Müftü Çakmakçı, burada yaptığı konuşmada hayır çarşısının 3 gün süreceğini ifade ederek destek çağrısında bulundu.

Müftü Çakmakçı, “Filistin’deki mazlum kardeşlerimize dualarımızla destekte bulunduğumuz gibi hayır çarşımızdan elde edeceğimiz gelirle de onların maddi ihtiyaçlarını karışlamak için seferber olduk. İşgalci İsrail’in yaptığı zulmü görüyoruz. Yüce Allah orada şehit olan kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Mekanlarını Cennet eylesin. Bizlere de birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde yaşamayı ve daha çok destek olmayı nasip eylesin. Dünyanın neresinde zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa Rabbim hepsinin yardımcısı olsun. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımıza, personelimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, öğrencilerimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

filistine-destek-icin-rizede-hayir-carsisi-kuruldu-001.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum