Rize'de Gençlerle Kandil Birlikteliği

Rize'de Gençlerle Kandil Birlikteliği
Rize'de Mevlid Kandilinde gençlerle “Kandil Birlikteliği” programı düzenlendi...

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursunda Kur’an Kursu öğrencilerinin ve Çocuk Evlerindeki gençlerin katılımıyla “Kandil Birlikteliği Programı” düzenledi.

Programa misafir olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl’ün eşi Nazlı Aygöl, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz’ın eşi Fatma Yılmaz, RTE Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman’ın eşi Pınar Karaman, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın eşi Esma Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın eşi Sevim Doğan, Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürü Mücella Sadıkoğlu ve davetliler katıldı.

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-1.jpg

İl Vaizi Tuğba Kişmir’in sunduğu program Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu hafız öğreticisi Dilek Karaali’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Akabinde Hafız öğreticiler Vildan Kalkavan ve Eda Bakır, peygamber efendimizin doğumunu ve şemailini anlatan çeşitli ilahiler seslendirdiler.

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-5.jpg

Misafir öğrencilerin hazırladıkları “Peygamber Misafiri” adlı skeç ve peygamber sevgisini anlatan ilahiler dinleyiciler tarafından oldukça beğeni kazanırken, Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve ilahiler duygusal anlar yarattı.

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-2.jpg

İl Vaizi Ayşe Konak Ceyhan’ın “Peygamberi Örnek Almak” konulu vaazından sonra efendimiz için Kur’an Kursu’nda okutulan hatmin kısa sureleri tilavet edildi. İl Vaizi Zeynep Selim hatim duasını yaptı.

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-6.jpg

Kandilleşme ve yatsı namazının beraberce kılınmasından sonra Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu’nun hazırladığı ikramlar servis edildi. Öğrencilerin sohbet edip kaynaştıkları Kandil Programının hayırlar getirmesi niyaz edildi.

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-3.jpg

rizede-genclerle-kandil-birlikteligi-programi-4.jpg