Rize'de Gençlik Projeleri Destekleme Programı

Rize'de Gençlik Projeleri Destekleme Programı
Rize'de, 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan “2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan, Kurum personelleri, Dernek ve  Kulüp temsilcileri  katıldı.

Spor İl Müdürü Halil Pehlivan yaptığı açıklamasında; toplantının amacının Rize’deki gençlerimiz için yapacağımız her çalışmanın önemli olduğunu söyledi ve gençliğin gündeminin takip edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

rizede-genclik-projeleri-destekleme-programi-1.jpg

İl Müdürü Halil Pehlivan yaptığı görsel sunumda; “ Buradaki en büyük amacımız gençlik için daha iyi yaşam koşulları ve yeni fırsatlar sağlanmasıdır. 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı , Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını dikkate alarak gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi,  gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamayı, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı  ve  yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemeyi amaçlamaktır” diye konuştu.

İl Müdürü Halil Pehlivan “ Birlikte doğru adımlar atarak bir arada olma zorunluluğumuz var.Yarınları düşünerek  bugünden itibaren gençlerimiz için daha çok çaba sarf etmek zorunda olduğumuzu hatırlatmak isterim. Yapacağımız proje çalışmalarında hedefimiz gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesini sağlamak , gençlikle ilgili faaliyetleri bulunan sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi, teknolojik yeniliklerin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak üzere kullanımının desteklenmesi, gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ,farklı ülkelerdeki gençler arasında karşılıklı anlayışın güçlendirilmesi olacaktır. İnanıyorum ki sizler çalışmalarınızı ortaya koyarak bu çalışmaları en güzel şekilde yapabilirsiniz “ ifade etti.

rizede-genclik-projeleri-destekleme-programi-2.jpg

Pehlivan;  ilimizde bulunan 100 bin gencimize bu projelerden yapabileceğimiz özgün çalışmaları ortaya koyacağız. Bugünün sorunlarını dünün çözüm yoluyla çözmeye bakarsak biliniz ki çocukların ve gençlerin geleceğini çalarsınız. Bizler bir gencimizin bile geleceğini israf edemeyiz. O zamanda bu proje noktasında adım atacak sizlerle birlikte bir takım çalışmalar yapalım, rehberlik etme noktasında,Rize Valiliği bünyesinde kurulan Proje destek ofisi çalışanlarıyla hep birlikte harekete geçelim. Proje teklif çağrılarımızın I. Dönem ayağı 18 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Hazırlamış olduğunuz projelerinizi bu dönemler arasında Spor Bakanlığımıza yönlendirilmesi gerekiyor.Ümit ediyorum ki birlikte olma çabalarımız ve faaliyetlerimiz gençlerimizin geleceğine katkı sağlar” dedi.

Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “Toplantıyı yapmaktaki en büyük amacımız geleceğimiz olan gençlerin önüne açmaktır.Bu konuda proje yapmak isteyen tüm kulüplerimizin yanındayız. Proje yapma aşamasında Valilik bünyesinde proje ofisinde çalışan arkadaşlarımız bulunmakta. Herkese yardımcı olma konusunda hazır durumdayız. Kulüplerimizin hayallerinde var olup da yapamadığı çok iş var. Şu anda sizlere böyle bir imkan sunuldu. Bir projeyle de sınırlı değiliz.Bu konudaki  gençlerimiz için desteklerinizi başvurularınızı bekliyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

sefik-aygol.jpg