Rize'de Gıda Denetimleri Emin Ellerde

Rize'de Gıda Denetimleri Emin Ellerde
Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi ve bayram boyunca kasap ve marketlere yönelik denetimlerinde et ve et ürünleriyle şeker-çikolata ürünlerini denetledi.

Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri, bayram boyunca sürdürdükleri denetimlerle birlikte Eylül ayı itibariyle 73 kasap, 39 şarküteri, 12 et ve et ürünleri üretim yeri ve 244 market olmak üzere 368 işyeri denetledi.

Rize’de yaşayan vatandaşların sağlıklı şartlarda üretilmiş hijyenik gıdalar tüketmeleri amacıyla çeşitli gıda kollarında denetimlerine devam eden Rize İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri, et ve et ürünleri satış yerlerine yaptıkları denetimlerde 13 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren ‘Et ve et ürünleri tebliği’ hakkında kasaplara bilgilendirmede bulunarak, tebliğ gereğince açık şekilde hiçbir et ürününün satılamayacağının altını çizdi.

rizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(3).jpg

Halkımızın sağlığının her şeyden önemli olduğu kaydedildiği denetimlerde, denetimler boyunca kasaplar ve marketlerin et reyonlarında mühürlü et satıldığı, hijyen kurallarına uyulduğu; şeker-çikolata reyonlarında ise yapılan denetimde ise son kullanım tarihlerinde problem olmadığı, bakanlığa kayıt yaptıran işletmelerden alındığı, bozulma-erime olmadığı, muhafaza koşullarına uyulduğu gözlemlendiği; denetimlerinin yıl boyunca etkin bir şekilde devam edeceği belirtildi.

rizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(7).jpgrizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(4).jpgrizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(2).jpg

rizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(1).jpgrizede-gida-denetimleri-devam-ediyor-(8).jpg