Rize'de "Göç ve Kadın" Konulu Konferans Düzenlendi

Rize'de "Göç ve Kadın" Konulu Konferans Düzenlendi
Memur-Sen İl Kadın Komisyonu Başkanlığınca "Savaşın Gölgesindeki Gizli Gözyaşları, Göç ve Kadın" konulu konferans gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Göç İdaresi Müdürü Enes Tüfekçi, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Memur-Sen Rize Kadınlar Komisyonu Başkanı Nilüfer Emen ile vatandaşlar katıldı.

rizede-goc-ve-kadin-konulu-konferans-duzenlendi-(4).jpg

Emen, yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in yalnızca kendi üyelerinin haklarını değil, tüm dünyada zulme uğrayanların dertlerini de dert edinen bir inancın temsilcileri olduklarını belirterek, "2,5 milyon Suriyeli misafir kardeşimize kucak açan yüce gönüllü Türkiye'nin vatandaşları ve Memur-Sen Rize Kadınlar Komisyonu olarak ensar-mühacir kardeşliğini yeniden yaşadığımız günümüzde sığınmacı kadınlara, 8 Mart'ta yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız" dedi.

Hanife Yazıcı ise Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeli sığınmacıya kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, onları himaye ettiğini ifade ederek, "Bize düşen görevse onların acısını ve derdini bir parça da olsa dindirebilmek ve yanlarında olduğumuzu hissettirebilmektir" diye konuştu.

rizede-goc-ve-kadin-konulu-konferans-duzenlendi-(2).jpgrizede-goc-ve-kadin-konulu-konferans-duzenlendi-(1).jpgrizede-goc-ve-kadin-konulu-konferans-duzenlendi-(3).jpg