Rize'de Görülmemiş İsyan!

Rize'de Görülmemiş İsyan!
Rize'de Çaykur'a ait bazı fabrikaların üretime yetişememesi sonucu ilk günden itibaren kota uygulaması ve çay üreticisinin özel sektöre muhtaç bırakılması sonucu başlayan isyan devam ediyor.

Rize’de Çaykur’un kontenjan uygulaması ve özel sektör işletmelerinin düşük bedelle yaş çay alması çay üreticilerini kızdırdı. Bazı üreticiler Karadeniz Sahil Yolunu trafiğe kapatırken bazı üreticiler ise çay fabrikaları önünde protesto gösteriminde bulundu.

RİZE'DE GÖRÜLMEMİŞ İSYAN!

Rize’nin bazı bölgelerinde topladıkları yaş çayları satmakta güçlük çeken çay üreticileri yol kapatarak eylem yaparken, Gündoğdu Çay Fabrikası önünde toplanan üreticiler topladıkları yaş çayları yola dökerek kontenjan uygulamasını protesto ettiler. Kızgın üreticiler kısa süre karayolunu araç ulaşımına kapattı. Üreticiler, Ardeşen ve Pazar bölgesinden kendi bölgelerindeki fabrikalara aktarma çay geldiğini belirterek aktarma işleminin durdurulana kadar fabrikanın önünden ayrılmayacaklarını söylediler.

cay-isyani-rize-6.jpg

KARADENİZ SAHİL YOLUNDA İSYAN TRAFİĞİ KAPADI!

Bazı Çay üreticileri ise tepkilerini Karadeniz Sahil Yolu'na ürettikleri çayları döküp yolu trafiğe kapatarak gösterdiler.

Rize merkeze bağlı Söğütlü mevkiinde çay fiyatını ve özel sektörün düşük fiyattan çay alımı yapmasını protesto eden müstahsiller serdikleri çay bohçaları ile Karadeniz Sahil Yolu'nu çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

cay-isyani-rize-1.jpg

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve Rize milletvekillerinin gelip kendileriyle görüşmelerini isteyen kalabalık grup yoldaki ambulanslar için zaman zaman trafiği açarak ambulans geçişine izin verdi.
 Protestocu grup adına konuşan bazı çay üretcileri "Bize şimdi sahip çıkmayan devlet ne zaman sahip çıkacak" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

5 kilometreyi bulan araç kuyruğu sonrası Jandarma ekipleri eyleme müdahale ederek 1 saat kapalı bulunan Karadeniz Sahil yolu’nu trafiğe açtılar.

cay-isyani-rize-2.jpg

cay-isyani-rize-3.jpg

cay-isyani-rize-4.jpg

cay-isyani-rize-5.jpg

cay-isyani-rize-7.jpg

cay-isyani-rize-8.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Çay İsyanı Dalga Dalga Büyüyor

Rize'de Çay İsyanı Sürüyor

 TBMM'de ''ÇAY'' Eylemi