Rize'de Gülen Cemaati Operasyonunda 9. Tutuklama

Rize'de Gülen Cemaati Operasyonunda 9. Tutuklama
Rize’de Gülen Cemaati'ne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilenlerin sayısı H.Ö.'nün de yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasıyla 9’a yükseldi.

Rize’de Gülen Cemaati'ne yönelik düzenlenen operasyonda aranan 9 kişiden birinin daha Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Gülen Cemaati'ne yönelik Rize merkezli beş ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 15 kişi, 'çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak, evrakta sahtecilik, usulsüz yollarla arazi temini ve din üzerinden haksız gelir elde etme' suçlaması ile göz altına alınmış terörizmin finanasmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne üye olmak suçlarını işledikleri ve bahse konu terör örgütüne finansal kaynak sağladıkları gerekçesiyle Rizeli iş adamlarından Enver A. ve Musa S., Gülen Cemaati'ne yakın bir banka şubesinde ve Gülen Cemaati'ne yakın eğitim kurumlarında görevli Kamil Ö., Cebrail D., Selahattin U., Hakan K., Ümit I. ve Aydın T.  tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderilmiş, 7’si ise yurt dışı yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 9 şüphelinin yakalanma işlemleri ise devam ediyordu.

ARANAN 9 KİŞİDEN 1'İ DAHA YAKALANARAK ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Terörizmin finanasmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne üye olmak suçlarını işledikleri ve bahse konu terör örgütüne finansal kaynak sağladıkları gerekçesiyle aranan 9 kişiden biri olan H.Ö.’nün Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L tipi Kapalı Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

FİRARİ ŞAHISLARIN ARANMASINA DEVAM EDİLİYOR

Öte yandan aralarında Gülen Cemaati'ne yakın eğitim kurumlarından lise müdürü İ.D. ve Ortaokul Müdürü F.K, eğitim kurumu yönetim kurulu üyelerinden H.F.D. ve O.T. ile  cemaatin eski ve yeni Rize İmamlarından H.Ç. ve R.Ç.’nin de bulunduğu firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

SEÇİMDE HDP'YE OY VERİLMESİ YÖNÜNDE BASKI İDDİASI

Zanlıların ayrıca, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde kentte CHP ile HDP’ye oy verilmesi yönünde baskı uyguladıkları iddia edildi.