Rize'de Gülen Cemaati Operasyonunda Tutuklananlardan 4'ü Serbest Bırakıldı

Rize'de Gülen Cemaati Operasyonunda Tutuklananlardan 4'ü Serbest Bırakıldı
Rize'de Gülen Cematine yönelik operasyonda örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan 9 kişiden 4'ü serbest bırakıldı

Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlarda terörizmin finanasmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne üye olmak suçlarını işledikleri ve bahse konu terör örgütüne finansal kaynak sağladıkları gerekçesiyle tutuklanan 9 kişi'den 4'ü serbest bırakıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, polis tarafından yakalanan ve aralarında E.A, M.S, Ü.I ve A.T'nin bulunduğu 9 kişi tutuklanarak, Kalkandere L Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

Örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklananlardan E.A, M.S, Ü.I ve A.T, avukatlarının Trabzon Sulh Ceza Hakimliğine yaptığı itiraz üzerine serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 6 kişinin de aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle 29 Ocak'ta Bank Asya Şubesi ve bilgisayarlarda inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuştu.

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde eş zamanlı inceleme yapmıştı. Aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin de bulunduğu 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Rize, Trabzon, Amasya, İzmir ve Ordu'da düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.K, M.G. ve G.U. yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmış, zanlılardan E.A, M.S, K.Ö, C.D, S.U, H.K, A.T ve Ü.I. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 19 Şubat tarihinde ise iddiasıyla aranan ve polis tarafından yakalanan H.Ö, tutuklanarak Kalkandere L Tipi Kapalı cezaevine gönderilmiş ve şüphelinin tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 9'a yükselmişti.