Rize'de Güzergahlar Belli Oldu

Rize'de Güzergahlar Belli Oldu
Rize'de 2013 yılı içerisinde toplantı ve yürüyüş yapılacak yerlerin belirlendiği bildirildi. İşte Rize'de yürüyüş ve gösteri yapılacak yerler:

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında il merkezinde kullanılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahı ile afiş ve pankart asılacak yerlerin belirlendiği ifade edildi.

A planına göre ilk toplanma yerinin Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Nevapark önü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Binası alt duvarı arasında kalan Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan alan olduğu, yürüyüşün de buradan başlayıp Cumhuriyet Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Toplantı yeri Cumhuriyet Meydanı'dır. Bu alan 2 nolu Sağlık Ocağı, İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, Belediye Açık Otoparkı, Şeyh Camii ve Posta Telgraf Müdürlüğü binası ile çevrili alan. Dağılma güzergahı ise Belediye Açık Otoparkı ile Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünden Cumhuriyet Caddesinin her iki yönüne doğru ve Kütüphane Caddesi, Alikoğlu Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Meydandan her iki yönde Atatürk Caddesine doğru ve Ziraat yokuşuna doğru, Adliye Caddesi.

Alternatif B planına göre ise ilk toplanma yeri Cumhuriyet Meydanı olup toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergâh ise yürüyüş güzergahı olarak belirlenmiştir. Toplantı yeri de İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alan, dağılma güzergahı ise toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yoldur.

Toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleyen kuruluşlar, siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri ile toplantı düzenlenecek alan, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Tevfik İleri Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Alikoğlu Caddesi’ne  pankart asabilirler.

Afişler ise Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen il merkezindeki yerler (bilboard, raket, v.b.) ve toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileridir.

Valilik hizmet binası çevresi, kamuya ait bina ve eklentilerine pankart asılmayacak ve afiş yapıştırılmayacaktır. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu ana arterlerdeki üst geçitlere ve elektrik direklerine pankart asılmayacaktır.