Rize’de Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Rize’de Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı
Rize’de 203 hacı adayı düzenlen tören ve yapılan dualar ile kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı hac organizasyonu kapsamında hac farizasını yerine getirecek Rize ve ilçelerindeki 203 hacı adayı, Rize Merkez Sahil Camii'nde kılınan sabah namazının ardından dualar eşliğinde yağmur altında kutsal topraklara uğurlandı.

Duaların edildiği, din görevlilerince Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerin okunduğu, yolculuğun hayırlarla tamamlanması için temennilerin yapıldığı İl Müftülüğünce düzenlenen törene, Rize İl Müftü Yardımcısı Rüstem Can ile hacı adayları ve yakınları katıldı.

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-2.jpg

Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Rize İl Müftü Yardımcısı Rüstem Can yaptığı açıklamada, 7’si din görevlisi 203’ü hacı adayı olmak üzere 210 kişiyi kutsal topraklara uğurladıklarını ifade etti. Hacıların bu kutsal görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp dönmeleri temennisinde bulunan Müftü Yardımcısı Can, “Rize’den 5 kafile halinde kutsal topraklara dualarla uğurladığımız hacı adaylarımızın Allah yollarını açık, haclarını kabul etsin. İnşallah bu kutsal görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp dönerler. Allah şimdiden yapacakları ibadetleri kabul etsin. Allah hayırlı yolculuk versin. Kazasız, belasız gidip gelmeyi, ailelerine kavuşmayı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-3.jpg

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarından Nihat Öksüz, kutsal yolculuğa çıkmak üzere olduğundan çok heyecanlı olduğunu söyledi. Öksüz, "Kutsal topraklara böyle güzide bir hizmet ehli ile gitmenin bahtiyarlığı içerisindeyim. Çok mutluyum, Allah herkese nasip etsin diyorum.” şeklinde konuşurken, ilk defa kutsal topraklara gidecek olmanın mutluluğu gözlerinden okunan bir başka hacı adayı Emine Öksüz ise, “Peygamber Efendimizin yaşadığı yerleri görmek, onun varlığını orada hissetmek, Beytullah'ta dua edeceğimi bilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Allah herkese bu mutlululuğu nasip eder inşallah.” dedi.

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-10.jpg

203 hacı adayı yakın dost ve akrabalarının eşliğinde gözyaşları ve dualarla otobüslere binerek, kutsal topraklara gitmek üzere Rize’den Trabzon’a hareket etti. Hacı adayları Trabzon’dan ise uçakla Medine’ye gidecek. Medine'de 8 gün kalacak olan ve ardından Mekke'ye geçecek olan Hacı adayları 14 Ekim tarihinde Türkiye’ye hac farizasını tamamlamış olarak dönecekler.

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-6.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-7.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-5.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-8.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-9.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-11.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-12.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-18.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-22.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-19.jpg

rize’de-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-13.jpg

rize’de-haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-14.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-20.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-21.jpg

haci-adaylari-kutsal-topraklara-ugurlandi-23.jpg