Rize'de Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Rize'de Hacı Adaylarına Seminer Verildi
Rize'den 2013 yılında hacca gidecek hacı adaylarına Rize İl Müftülüğü tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.

Rize İl Müftülüğü tarafından 19-27 Haziran tarihleri arasında Rize’den bu yıl hacca gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi.

Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde; Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci” hakkında hacı adaylarını bilgilendirirken, Müftü Yardımcıları Rüstem Can, “İbadet bilinci ve hac ibadeti”, İsmail Temel, “Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık”, Ali Çakmak ise “Hz. Peygamber ve Mescid-i Nebevi” konularında adaylara seminer verdi.

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-5.jpg

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-3.jpg

Seminerde ayrıca İl Vaizlerinden Abdulkerim Çelik, “Genel olarak hac menasiki/görevleri ve hikmetleri”, Mustafa Çakır, “Umre ibadetinde yapılması gereken görevler ve Kâbe maketi üzerine uygulamalı anlatım”, Sümeyra Avcı, “Bayanların özel halleri” konularını işlerken Dr. İsmail Bektaş ise “Hac öncesi ve Hac esnasında sağlık açısından dikkat edilmesi gereken hususlar” konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi.

Rize İl Müftülüğü irşat görevlisi ve din görevlisi olarak hacca gidecek kişiler de seminere katıldı. Seminer sonrası ise Hacı adayları, seminerden oldukça faydalandıklarını dile getirerek memnuniyetlerini ifade etti.

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-2.jpg

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-1.jpg

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-4.jpg

rizede-haci-adaylarina-seminer-verildi-6.jpg