Rize’de Hafızlık İcazet Merasimine Davet

Rize’de Hafızlık İcazet Merasimine Davet
Rize'de geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”nin ikincisi bu yıl 304 hafızın katılımıyla Cumartesi günü icra edilecek.

Rize İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerine bağlı 53 Kur’an Kursunda son bir yıl içinde hafızlığını tamamlayan 304 hafız için toplu icazet merasimi yapılacak.

Rize İl Müftülüğü tarafından, il genelinde hafızlık eğitimi veren 53 Kur’an kursundan 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 69 kız, 235 erkek olmak üzere toplam 304 öğrencinin katılımıyla toplu olarak icazet merasimi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katılımıyla 29 Temmuz Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek.

Misafir konuşmacılar ve ünlü okuyucuların görev alacağı merasimde icazet alacak hafızlar, mehteran eşliğinde 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Şeyh Camii’nden başlayıp Atatürk Caddesi üzerinden Kültür Merkezi yanındaki üst geçitten sahile yürüyüş gerçekleştirerek, buradan da otobüslerle Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonuna intikal edecekler.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi ile hayırsever işadamlarının katkı ve destekleriyle gerçekleştirilecek merasimde tüm öğrencilere hediye verilecek, ayrıca kura ile belirlenen 30 öğrenci umreye gönderilecek.

İl Müftülüğü tarafından vatandaşlara yönelik yapılan davette ise “Hafız yetiştirmekle öne çıkan ilimizin adını zihinlere nakşettirmek, Rizeliler olarak yetiştirdiğimiz hafızları yakından görebilmek, onların sevincine ortak olmak, Hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak maksadıyla düzenlenecek olan icazet merasimi, hafızlık eğitimi veren tüm kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl ikinci defa tertip edilecektir. ’Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi, Allah katındaki seçkin meleklerle birlikte olacaktır’ hadis-i şerifinin muhatabı olan ve bu etiketi onur ve gururla taşımayı hak eden yavrularımızın sevinçlerine ortak olmaya Kur’an sevdalısı tüm kardeşlerimizi bekliyoruz. Erkek-kadın tüm halkımızın davetli olduğu program sonunda misafirlere ikramda bulunulacaktır.” denildi.