Rize'de Halk Ekmek de Zamlandı

Rize'de Halk Ekmek de Zamlandı
Rize Fırıncılar Odası Başkanlığının ekmeğe yaptığı zam sonrası Rize Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulan Halk Ekmek de zamlandı.

Rize'de Fırıncılar Odası Başkanlığının geçtiğimiz günlerde ekmeğe yüzde 20 zam yaparak 1,25 TL'ye satılan 300 gram ekmeği 1,50 TL'ye çıkarmasının ardından Rize Belediyesi de Halk Ekmek fiyatlarına yüzde 15 zam yaptı.

Rize Belediyesine ait Halk Ekmek büfelerinde satışa sunulan ekmeği Rize'deki fırıncılardan alan Rize Belediyesi, Fırıncılar Odasının yaptığı ekmek zammı sonrasında Halk Ekmek büfelerinde 300 gramı 1 TL'ye satılan ekmeği 1,15 TL'den satmaya başladı.

10 Mayıs 2016 tarihinde Rize'de halk ekmek uygulaması 300 gram ekmeğin 80 kuruşa satışa sunulmasıyla başlarken, Eylül 2016'da Rize Fırıncılar Odasının ekmeğe yaptığı zam sonrası Halk Ekmeğe de zam yapılmış ve Halk Ekmeğin fiyatı 1 TL'ye çıkarılmıştı. Fırıncılar Odasının geçtiğimiz günlerde ekmek fiyatına yeniden zam yapmasıyla Rize'de halk ekmek de bir kez daha zam gördü ve fiyatı 15,5 ayda 80 kuruştan 1,15 TL'ye yükseldi.

Öte yandan Halk Ekmek büfelerinden ekmek alan vatandaşlar ise Halk Ekmeğe yapılan zamma tepki göstererek, Türkiye'de en pahalı halk ekmeğin Rize'de satıldığını söyledi.