Rize'de Halk Ekmek Fiyatı Belli Oldu

Rize'de Halk Ekmek Fiyatı Belli Oldu
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, halk ekmeği halkla buluşturacaklarını, 300 gram halk ekmeğin 80 kuruştan gelecek haftadan itibaren satışının başlayacağını müjdeledi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize'ye müjdeyi verdi ve gelecek hafta içerisinde Rize'de halk ekmek satışlarının başlayacağını açıkladı. Başkan Kasap, dar gelirli vatandaşa kolaylık sağlamak amacıyla uzun bir aradan sonra Rize'de halk ekmeği yeniden halkla buluşturacaklarını ve 1,25 TL.’ye satılan 300 gram ekmeğin Rize Belediyesine ait Halk Ekmek Büfelerinde 80 kuruştan satışının yapılacağını müjdeledi. Kasap, satışı yapılacak ekmek sayısında herhangi bir kısıtlama olmayacağını ve talep ne kadarsa o kadar halk ekmek satışının yapılacağını kaydetti.

halk-ekmek-003.jpg

Başkan Kasap, gelecek hafta içerisinde halk ekmek büfelerinin düzenlenecek törenle hizmete gireceğini kaydederek, ilk etapta 8 büfe ile halk ekmek satışlarının başlayacağını söyledi. Talep olması halinde halk ekmek büfelerinin sayısını artırabileceklerini belirten Başkan Kasap, Rize Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürdüklerini ve halk ekmek uygulamasını bu amaçla hizmete soktuklarını ve ekmek satışlarında sınır koymayıp, vatandaşların talepleri doğrultusunda halk ekmek satışının yapılacağını kaydetti.

Halk ekmek uygulamasıyla vatandaşların daha sağlıklı ve ucuz bir şekilde evlerine ekmek götüreceklerini ifade eden Belediye Başkanı Kasap, "Tam donanımlı, sağlık şartları en üst düzeyde olan büfelerin kurulumlarının tamamlanmasıyla gelecek hafta içerisinde hizmete açılması için son rütuşları yapıyoruz. Bu çalışmaları tamamlayıp 8 ayrı noktada kurduğumuz 8 büfede halk ekmek satışlarını düzenleyeceğimiz açılış töreniyle başlatacağız. Büfelerimizde ilk olarak beyaz ekmek satışı yapılacak. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda buğday ekmeği ve diğer ekmek çeşitlerine de büfelerimizde yer vereceğiz. Talep durumuna göre önümüzdeki günlerde ekmek büfesi sayısını artırabiliriz. Ramazan Ayında da Ramazanla bütünleşen Ramazan Pidesi’ni başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız rahatlıkla alabilsin, her eve Ramazan Pidesi gresat-kasap-029.jpgirebilsin diye Ramazan Pidesi uygun fiyatlarda Halk Ekmek Büfelerimizde satışa sunulacak. Halk ekmek uygulamasıyla özellikle dar gelirli vatandaşlarımız daha sağlıklı ve ucuz bir şekilde evlerine ekmek ve pide götürecek" dedi.

Rize'de 300 gramı 1,25 TL'ye satılan ekmeği dar gelirli vatandaşlarla, fakir fukaranın yanında olduklarından halk ekmek büfelerinde 80 kuruşa satacaklarını kaydeden Başkan Kasap, amaçlarının fırıncılarla rekabet olmadığını özellikle çok çocuklu dar gelirli ailelerin daha fazla ekmek tükettiklerinden dar gelirli ailelerin ihtiyacını karşılamaya yönelik sosyal belediyecilik örneği sergilemek istediklerini kaydetti. Başkan Kasap, sosyal belediyecilik hizmetlerini bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti.

Rize'de halk ekmek büfelerinin yer alacağı yerler şöyle:

1- Tuzcuoğlu Memişağa Parkı Girişi ( Avantaj AVM Önü)
2- Fener Mah. Üniversite karşısı
3- Tophane Mah.
4- Yeniköy Mah.
5- Dalyan Mevkii
6- Dosma Mevkii
7- Felenksu Cami önü
8- Gündoğdu