Rize'de Hastaların Yaptığı Resimler Görücüye Çıktı

Rize'de Hastaların Yaptığı Resimler Görücüye Çıktı
Rize’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların hazırladığı sanat eserleri, düzenlenen sergi de sanat severler ile buluşturuldu.

Rize’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören ruh ve sinir hastalarının hazırladığı eserler Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergide sanat severlerle buluştu.

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sümbül’ün açılışını yaptığı sergide 200’e yakın eser sergilendi.

Sümbül, burada yaptığı açıklamada, “Bu olay Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nin kuruluş mantığında yer alıyor. Hastalarımızı doğal ortamlarında, el sanatları ile uğraşmalarını sağlayarak iletişimlerini geliştiriyoruz. Becerilerini geliştirip tedavilerini de takip ediyoruz. Bu merkezlerimizde hastaların yatış sürülerini azaltmak için güzel imkanlar sağlanıyor” dedi.

rizede-ruh-ve-sinir-hastalarinin-yaptiklari-resimler-sergilendi.jpg

Projenin uygulayıcılarından Resim Öğretmeni Ümran Papaker ise yaptığı açıklamada, “Merkezimizde 200 hastamız var. Onları ilgi alanlarına göre yönlendiriyoruz. Yaptığımız çalışmanın başında hastalarımızın karamsar renkleri seçtiklerini görüyorduk. Ama aramızdaki iletişim güçlendikçe daha canlı renkleri tercih ettiklerini gözledik” diye konuştu.

Hastalar ise yaptıkları açıklamalarda, resim yaparken kendilerini çok rahat hissettikleri belirttiler. Hasta yakınları ise içine kapanık olan hastaların resimli tedavinin ardından toplum ile iletişimlerinde güçlenme olduğunu söylediler.