Rize'de Hayat Felce Uğradı

Rize'de Hayat Felce Uğradı
Rize genelindeki 351 köyden 343’ünün yolu ulaşıma kapandı. Birçok köy ve mahallede elektrik kesintileri de yaşandığından Rize’de adeta hayat felce uğradı.

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve fırtına Rize genelinde de kendini gösterdi. Rize'de 351 köyden 343’ü ulaşıma kapanırken Rize İl Özel İdaresi ekipleri vatandaşların ulaşımına, Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ Rize Müdürlüğü ise elektrik kesintilerine çözüm üretmeye çalışıyor.

Rize Merkezde 60, Güneysu'da 22, Çayeli'nde 54, İyidere'de 7, Kalkandere'de 22, Derepazarı'nda 11, İkizdere de 29, Pazar'da 50, Ardeşen'de 42, Fındıklı'da 22, Hemşin'de 8, Çamlıhemşin'de 16 köy yolu olmak üzere toplamda 343 köy yolu ulaşıma kapandı. Rize İl Özel İdaresi 56 iş makinesi ve 107 personelle kapalı köy yollarını açma ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karla mücadele ekipleri, öncelikle cenaze ve hasta olan bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışmalarını yaparken, yağan kar dolayısıyla açılan yollar da yeniden kapanıyor. Bu durum çalışmaları aksatırken, ekiplerin çalışmalarını gece boyunca da sürdüreceği öğrenildi.

Öte yandan yağan kar dolayısıyla elektrik arızalarının da neden olduğu Rize’de ulaşım imkanı bulunmadığından dolayı birçok bölgede elektrik kesintileri devam ediyor. Gerek merkez mahallelerde gerekse ilçe ve köylerde yaşanan elektrik kesintilerini gidermeye çalışan elektrik arıza ekibi de tam anlamıyla seferber edilmiş durumda.

Rize Merkezde ulaşıma açık köy ve mahallelere saat 20.00’de, ilçelerdeki mahalle ve köylerde ise 22.00 sıralarında elektrik verilmesi planlanırken, kapalı olan köy ve mahallelerde ise elektrik kesintilerinin yarına sarkabileceği bilgisine ulaşıldı.