Rize'de 'Hayra Davet'te Yarıştılar

Rize'de 'Hayra Davet'te Yarıştılar
Semerkand Vakfı Rize İl Şubesi tarafından düzenlenen "Hayra Davet Etkinliği" sponsorlar için düzenlenen plaket takdim töreniyle sona erdi. 

Semerkand Vakfı Rize İl Şubesi’nin organize ettiği, "Hayra Davet Etkinliği Rize Sahil Otopark alanında gerçekleştirildi. On gün boyunca devam eden Hayra Davet Etkinliklerinde, muhabbet geceleri, sahne programları, şiir dinletileri, sohbetler, imza günleri, çocuk oyun ve yarışma programları yapıldı.

Muhabbet Geceleri Programlarına Dursun Ali Erzincanlı, Mikail Şimşek, Mehmet Zeyd Yıldız, Sanatçı Servet Tekin, Murat Belet, Bayram Büyük Oruç, Rıdvan Böke, Ebubekir Demirtaş, kum sanatı ile Veysel Çelikdemir ve Ser İlahi Korosu sahne aldı. Çocuklar için de Çatpat Profesör etkinlikler düzenledi.

Sohbet programlarında; Semerkand Dergisi editörü Sebahattin Aydın, Semerkand yayınları yazarlarından Hakan Öner, Ali Sözer, Bayanlar için Necla Nazır, Huriye Karnap, Emin’e Esma Albayrak katıldı.

Alışveriş kermesinin hayra dönüştürülmesi amaçlanan etkinlik kapsamında, çeşitli hayır sahiplerinden toplanan ev tekstilinden, mutfak eşyalarına, giyimden ayakkabıya, gıdadan mobilyaya kadar çok sayıda ürün uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Ayrıca hanımların ürettiği el emeği çeyiz ürünleri çok büyük talep gördü.

Sponsorlara plaketlerinin takdim edilmesiyle kapanış programı gerçekleşti.

Semerkand Vakfı Rize İl Şube Başkanı Yılmaz Çoruh, burada yaptığı konuşmada, 10 gün boyunca devam eden etkinlikler kapsamında hayır sahipleriyle ihtiyaç sahiplerini buluşturduklarını ve düzenledikleri sosyal ve kültürel programlarla manevi duyguları güçlendirdiklerini ifade ederek, “Muhabbet Geceleri programlarıyla birbirinden kıymetli sanatçılarımız ve konuşmacılarımızla gönülleri kaynaştırmaya, kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmeye gayret ettik. Ülkemizin diğer illerinden ve özellikle bölge illerimizden gelen bir çok gönül dostlarıyla ilimiz insanını buluşturduk ve kaynaşmalarına vesile olduk. Halkımızla bütünleştik. Bir ve beraber olduk. Hayra davet edip hayır yapmalarına vesile olduk. Bizleri bölmek ve ayrıştırmak, milli ve manevi değerlerimizden uzaklaştırmak isteyenlere inat sevmeye, sevilmeye kaynaşmaya, kaynaştırmaya bir ve beraber olmaya teşvik ettik gayret ettik.” dedi.

Semerkand Vakfı’nın gönüllülük ve hizmet şuuruyla Allah rızası için faaliyet gösterdiğini belirten Rize Şube Başkanı Çoruh, ”Semerkand Vakfı tarihten aldığı misyonla bugün birçok alanda hizmet veriyor, gönüller fethediyor, gönüller yapıyor. Uzak yakın bütün coğrafyalara iyiliği götürüyor, tasavvufu götürüyor, her alanda büyük bir istihdam sağlıyor. Bunun somut örneklerinden birini de burada Rize Hayra Davet etkinlikleri kapsamında 10 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz Programlarla hep birlikte yaşamış ve yaşatmış olduk. Kermes faaliyetimizle birlikte atıl durumda bulunan hayır ve istihdam güçlerini aktif hale getirmeye gayret ettik. İnsanları hayırda yarışmaya teşvik ettik. Özellikle hanımların el emeği göz nuru çeyiz ürünleri ile hayır ekonomisine büyük katkı sağlamalarına vesile olduk. Allah Rasuli (S.A.V) devrinde hayırda yarışan hanım sahabiler gibi günümüzde de hanım kardeşlerimiz bu kermes faaliyetiyle bunun bir örneğini ortaya koymuş oldular.” diye konuştu.

hayra-davet-etkinligi--rize-(6).jpg

Çoruh, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayra adanmış ümmetin mirasının devamı için kurulmuş olan Semerkand Vakfı tarih boyunca İslam coğrafyasında doğudan batıya, kuzuyden güneye İslam dünyasına bilinen ve bilinmeyen isimlerle hizmet etmiş ve bu günde aynı anlayışla aynı şuurla Dünyanın dört bir yanına hizmet etmeye devam ediyor. Semerkand Vakfı bugün Sadat-ı Kiramın himayelerinde; Dünyevileşen ,tabiri caiz ise yakasını dünyaya kaptırmış, hiç ölmeyecek gibi yaşayan, bitmek tükenmek bilmeyen emel ve arzuların peşinden koşan, her an vuku bulacak ölümü aklının ucundan dahi geçirmek istemeyen günümüz insanının bunalan daralan ruhunun gönül dünyasının tamiri ve her an muhtaç olduğu yaratıcısı ile irtibatının güçlendirilmesi, amel ve ibadetlerinin mana kazanabilme için; ehlibeyt ruhuyla, Ashab-ı kiramın yolunu takip ederek, ehli sünnet vel cemaat üzere bütün ümmeti Muhammed için gayret eder, hizmet eder. Semerkand Vakfı, hizmetlerin hiçbir zaman şahsi, siyasi ve benzeri dünyevi menfaatlerle heba edilmemesini şiar edinir. Her bir adım, bir nice istişare ve hayır dua ile atılır. Her bir faaliyet öncelikle itikadımıza, ilmihalimize, ahlakımıza ve edebimize uygun olmalıdır. Zarar vermemeli ötekileştirmemelidir. Faydalı olmalı, iyiliği emretmeli, iyiliği hatırlatmalıdır. Tarihten bu güne yansıyan ve inşallah kıyamete kadar devam edecek olan bu ruh ve şuurla; gönüllü ve hizmet eri kardeşlerimizle burada gerçekleştirdiğimiz Hayra davet etkinliklerinde bizleri destekleyen ve bu imkanı bize tanıyan sayın valimiz başta olmak üzere, belediye başkanımıza, emniyetimize ve bütün devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca bizlere destek veren sponsorlarımıza yapmış oldukları bağışlarla bizleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturan hayırsever iş adamlarımıza minnettarız. Rabbim kazançlarını bol ve bereketli kılsın. Gerek il dışından gerekse il içerisinden etkinliklerimize katılarak, alışveriş yaparak bizlerle beraber olan tüm halkımıza gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Çoruh, Semerkand Vakfı genel merkezi ile bölge ve il yöneticilerine de teşekkür ettiği konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Semerkand Vakfımızın genel merkezinden bölge ve illerinden etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandıran kıymetli başkan ve yöneticilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bizleri birbirinden kıymetli konuşmacı ve sanatçılarla buluşturan Ser organizasyona çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Semerkand Rize Şubesi bay ve bayan vakıf yöneticilerine, çay ocaklarımızda görev yapan bütün yönetici ve sorumlu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun gizli kahramanları olan hazırlık aşamasından bu güne kadar gecesini gündüzüne katan malıyla canıyla mesaisiyle hizmet eden hizmet eri Semerkand gönüllüsü kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum. Rabbim hepinizden hoşnut ve razı olsun. Ve son olarak da bu hizmet nimetinden istifade etmemize vesile olan büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu nimeti önümüze koyan Rabbimize hamd ediyorum.”

hayra-davet-etkinligi--rize-(8).jpghayra-davet-etkinligi--rize-(1).jpghayra-davet-etkinligi--rize-(9).jpghayra-davet-etkinligi--rize-(3).jpghayra-davet-etkinligi--rize-(7).jpghayra-davet-etkinligi--rize-(5).jpg